kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Karakola baskın 7 şehit

Hacer PEKSIDAT-Erkan KÖSE / MERKEZ
Kocatepe karakoluna gasp ettiği otomobille gelen PKK'lı iki terörist patlayıcı atıp ateş açtı. Aynı anda çevreye gizlenmiş teröristler, karakola uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırıya geçti..
Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Kocatepe köyündeki jandarma karakoluna teröristler tarafından saldırı düzenlendi. İki terörist, yolda gasp ettikleri Daihatsu marka otomobille karakolun önüne gelerek, el bombaları ve patlayıcılar attı. Ardından çevredeki ormanlık ve dağlık alanda gizlenen teröristler, uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla yaylım ateşi açtı. Çatışmada ve meydana gelen patlamada 7 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı. Araçla karakol önüne gelen terörist ölü ele geçirildi diğeri kaçtı. Çevreden ateş açan diğer teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışma akşam saatlerine kadar sürdü. Helikopterlerle gönderilen takviye ekiplerle bölge çembere alındı.

PATLAYICILARI ATTI
Terör örgütü PKK'nın farklı bir yöntem izlediği hain saldırı dün öğle saatlerinde meydana geldi. Terör örgütü üyesi iki kişi kişi, yolda gasp ettiği bir otomobille, Pülümür ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Kocatepe köyünün yanındaki bir tepede bulunan jandarma karakolunun önüne geldi. Araçtan inen teröristler, bir anda ceplerinden çıkardığı el bombaları ve bazı patlayıcıları karakolun içine attı. Meydana gelen patlamanın ardından, bu kez karakolun çevresindeki tepelerde, dağlık ve ormanlık alanda gizlenmiş teröristler, roketatarların yanı sıra, uzun namlulu, dürbünlü Kanas suikast silahları ve uzun namlulu diğer ağır silahlarla yaylım ateşi açtı. Çıkan çatışma ve meydana gelen patlamada 7 asker şehit oldu, 8 asker ise yaralandı. Yaralı askerler Elazığ, Erzincan ve Erzurum'daki askeri hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.

BÖLGE ÇEMBERE ALINDI
Karakolun önüne araçla gelen terörist ölü ele geçirilirken diğeri kaçtı. Karakoldaki askerler ile takviye olarak bölgeye gönderilen güvenlik güçleri, teröristlerle çatışmaya girdi. Helikopterlerle takviye jandarma özel harekat ekipleri gönderilerek, bölge çembere alındı. Akşam saatlerine kadar süren çatışmanın ardından bölgede polis ve jandarma özel harekât timleri tarafından arama tarama çalışması başlatıldı. Karakolun yakınındaki Kocatepe köyündeki vatandaşlar, çatışma sırasında evlerinden dışarı çıkamadı.