kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Amele ruhluyum, işçi gibi çalışmak istiyorum

BAŞAK ÇOKAN MAGAZİN
10 yıl podyumda boy gösteren artık şarkıcı olarak anılan Gizem Özdilli işi dışında ne çocuk ne de koca düşünüyor: Ben evlenilecek veya eğlenilecek kadınlardan değilim! Ben amele ruhlu bir kadınım, sürekli çalışmak istiyorum... ..
İki yıl önce mankenliği bırakarak şarkıcılığa adım atan Gizem Özdilli, yurtdışında konserler vermeye hazırlanıyor. Kendisini sadece yaptığı işe veren ve yaşadığı aşk acısını içine gömen Özdilli, kürtaj olup aldırdığı bebeğinin de özlemini duyduğunu söylüyor. Bu özlemini de himayesi altına aldığı Ankara'daki Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan Zeynep'le gidermeye çalışıyor: "Zeynep bebek artık himayem altında. Onun manevi annesi olmak bana yetiyor..."

* Bu yaz konser trafiğiniz nasıl olacak? Özellikle Uganda konseriniz yankı uyandırdı...
İlk önce Uganda var, Amerika ve sonrasında Kıbrıs konserlerimiz var. Uganda'da bir Türk yatırımcı kumarhane açtı. Türkiye'den de birçok konuğu ağırlayacak. Türkler'in ağırlanacağı bir gece olacağı için Türk sanatçı istemişler. Bu teklif de bana yapılınca kabul ettim. Birçok insanın şaşırdığı bir bölge, fakat Uganda ve Kenya kumarhane sektöründe çok gelişmiş bir yermiş.

* Attilla Kaplakaslan ile birlikte çalışıyorsunuz; çok yakından tanıdığınız biri zor olmayacak mı?
Hayır. Benim huyumu suyumu çok iyi bilir; beni yakından tanır.

* Atilla Bey ile geçmişte bir aşk ilişkiniz vardı. 7 yıl aradan sonra yeniden bir araya geldiniz. Eski sevgilinizle iş yapmak zor değil mi?
Sadece iş anlamında birlikteyiz. Yanlış anlaşılmasın onun kendine ait bir özel hayatı var benim de inşallah olur bir gün (gülüyor). İnsanlar 7 sene sonra dost olabiliyormuş...

* Albümünüzün başarılı olduğunu düşünüyor musunuz?
Benim bu ilk albümümde hiçbir iddiam yoktu, hala da yok. İddialı olduğum nokta sahneydi. Albümümdeki şarkılar Türk gençliğine hitap eden pop tarzında şarkılar değildi, ülkenin şu anda dörtte üçü genç nüfus. Pop bir albüm yapsaydım daha iddialı olabilirdim. Alaturka albüm uzun zamana dayalı bir iş başarısıdır.

KÖSTEK OLAN ÇOK KİŞİ VAR
* Amacınız müzik sektöründe assolist olmak mı?
Ben bu konuda bir şey demedim. Ben sadece sevdiğim müziği yapacağımı söyledim. Tercih ettiğim yerlerde sahneye çıkacağımı söyledim. Hala da bunu bu şekilde gerçekleştiriyorum. Bunun adını koymak gerekiyorsa şarkıcı adayı dedim kendime en mütevazı şekliyle... Sevenler assolist yazdı, sevmeyenler hala manken yazıyor. Destekleyen, yükselmemi sağlayanlar olduğu kadar köstek olup önüme ket vurmaya çalışanlar da var. Ben o kişileri biliyorum, onlar da kendilerini biliyorlar.

* Engel olmaya çalışan kişiler sizi gördüklerinde selam veriyorlar mı?
Kimileri selam veriyor bazıları selam sabahı bile kesiyor. Mesela on senedir dostum dediğim birçok insan, gördüğü yerde başını çeviriyor. Tabii kişilerin isimlerini kesinlikle vermem.

* Bu durum sizi üzüyor mu?
Tabii üzülüyorum. Pop albümü yapsaydım selam verirlerdi. Barlarda şarkı söyleseydim, pop müzik okusaydım... Alaturka okumak biraz solist vari bir durum oluyor sanırım.

* Geçmişte yaşadığınız kötü olayları ekranlarda anlattığınız için pişmanlık duyuyor musunuz?
Bunun dışında başka gizlenecek bir şey yok.

* Anneniz, babanız etkilendi mi?
Hayır ama bir dönem birçok insanı üzdüğüm için pişmanım. Yakın çevrem, birinci dereceden dostlarım, ailem, beni çok seven fanatik hayranlarım var; onlara kıymet veriyorum, o yüzden de çok üzülüyorum.

* Asıl öğrenmek istediğim anne ve babanız ile sorun oldu mu?
Hayır tabii olmadı onlar benim annem- babam, sadece çok üzülürler. O an demek ki duygularıma engel olamadım. Ağzımdan çıkıverdi ama bunlar hayatımda özür dilemem gereken davranışlardı. Onun için içim rahat.

* Bu açıklamalarınızdan sonra çevrenizdeki insanlardan tavır değiştiren oldu mu?
Hayır ama çevremde benim kadar açık insanlar olsun istiyorum.

* Duygusal hayatınızı nasıl etkiler sizin bu açıklamalarınız?
Hayatıma birinin girmemesinin yegane sebebi güven hissinin sıfıra inmesi... Bu dönemim, yalnız işime adadığım bir dönem. Şu an hayatıma birinin girmesi imkansız.

ALDATILMA KORKUM VAR
* En son birlikte olduğunuz erkek arkadaşınız vefat etmişti. O kişi son anına kadar yanında mıydınız?
O konuya girmek istemiyorum.

* Atlatmanız zor olmuştur?
Çok ağladığım günler oldu fakat atlatmak zorundasınız. Zaman zaman hatırlıyorsunuz ama doğum gibi ölüm de bir gerçek!

* Çocuk özlemi duyuyor musunuz?
Zeynep bebek artık himayem altında. O benim için sonradan kazanılmış bir evlat gibi. Onun manevi annesi olmak bana yetiyor. Dört aylık oldu, Ankara bir saatlik yol, özlediğimde hemen gidiyorum. Beni gördüğünde gülüyor, çok mutlu oluyorum. Girdiğim iş çarkı, bu karışıklıkta yer edinmeye çalışırken özel hayata vakit ayırmak çok zor. Hele ki bir çocuk sahibi olmam imkansız. Zaten erkeklere karşı güvensizim...

* Korkuyor musunuz?
Çok görüyorum aldatan erkeği, kısa dönemde herkes birbirini aldatıyor. Aldatılma korkum var, güvenip de tekrar yüzüstü kalma korkum var. Artık hayatıma girecek insan son olsun istiyorum.

* Hayatınıza giren herkesi sıfırladınız mı?
Herhalde öyle oldu. Hayatım boyunca hiç kimseyle ilişki yaşamamışım, hep yalnızmışım gibi hissediyorum.

* Kendinizi nasıl ifade ediyorsunuz?
Son günlerde tartışılan evlenilecek kadın eğlenilecek kadın tanımlamalarına hiç girmiyorum. Ben ne evlenilecek, ne de eğlenilecek kadınım... Ben amele ruhlu bir kadınım. İşçi gibi sürekli çalışmak isteyen bir kadınım.
Haberin fotoğrafları