kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Üstün Ezer

Bu tişörtler miniklere hayat verecek

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yararına düzenlenen 'Beyaz t-shirt yeni bir hayat...' adlı proje kapsamında; Deniz Akkaya, Yonca Evcimik, Cengiz Abazoğlu, Özlem Süer ve Cemil İpekçi gibi isimlerin tasarladıkları tişörtler açık artırmayla satılacak..
Sanat ve moda dünyasının başarılı isimleri, çocuklukta en çok rastlanan kanser türü olan lösemiye dikkat çekmek için 'Beyaz t-shirt yeni bir hayat...' adlı proje için kolları sıvadı. Town Center Alışveriş Merkezi Sponsorluğu'nda 9 Haziran gecesi Town Teras'ta düzenlenecek organizasyonda, tasarladıkları beyaz tişörtler açık artırma ile satılacak ünlü isimler şöyle: Cemil İpekçi, Cengiz Abazoğlu, Faruk Saraç, Erol Albayrak, Deniz Akkaya, Yonca Evcimik, Ece Sükan, Melek Yargıcı, Özlem Süer, Serhan Gürkan, Uğurkan Erez, Belgin Açıkalın ve Ebru Kılıç. Satışlardan elde edilecek gelirin tamamı Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) bağışlanacak.

UMUT OLABİLİRİZ

Türkiye'de her yıl bin 500-2 bin çocuğun lösemi hastalığı riski altında yaşadığına dikkat çeken Town Center Alışveriş Merkezi Müdürü Buğra Köse, "Hematoloji alanında son yıllarda ortaya çıkan gelişmelerle çocuklarda lösemi hastalığı tedavisinde yüzde 91'lere varan oranlarda tam iyileşme sağlanabilmektedir" dedi. LÖSEV'e yapılacak des- teklerle tedavi görecek çocuk- ların sayısının artırılabileceğine dikkat çeken Köse, projeyi şöyle değerlendirdi: "Toplumsal sorumluluk bilinciyle bu ülkeye, insanına, doğasına, eğitimine, bilim ve sanatına, kültürüne toplumsal yaşamına hizmet etmeyi görev biliyoruz. Halkımızın duyarlılığı ve destekleri sayesinde bu hastalığa umut olabiliriz."

YÜZDE 91 ŞANS VAR
Bu çalışmanın tüm diğer kurum ve kuruluşlara, sanatçılarımıza örnek teşkil etmesini dileyen LÖSEV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Pediatrik Hematolog Dr. Üstün Ezer ise şöyle konuştu: "Milyonlarca gönüllümüz, sanatçımız, emeklimiz, öğrencimiz LÖSEV'e ve lösemili yavrularımıza desteklerini esirgemiyor. Lösemili çocuklarımız da onları mahçup etmeyerek, yaşama sımsıkı bağlanıyor ve yüzde 91 oranındaki iyileşme şansını yakalıyor. Destek veren tüm sanatçılara ve Town Center Alışveriş Merkezi'ne, maddi manevi çabalarından ötürü binlerce lösemili çocuk adına şükranlarımızı iletiyoruz."
Haberin fotoğrafları