kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yönetmen Ümit Ünal ile oyuncuları; (soldan sağa) Betül Çobanoğlu, Serhat Tutumluer, Selen Uçer ve Erdem Akakçe, filmin bitişini sette kutladı.

Ümit Ünal'ın 'Ara' filmi 13 günde çekildi, bitti!

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
Yönetmen Ümit Ünal'ın öyküsü aşk, dostluk ve ihanet üzerine gelişen yeni filmi 'Ara'; Antalya Film Festivali'nde izleyiciyle buluşacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ümit Ünal'ın 'Ara' filmi 13 günde çekildi, bitti!
Her yeni filmini heyecanla beklediğimiz senarist ve yönetmen Ümit Ünal, bu kez bizi gerçekten şaşırttı. Mayıs ayında yeni filmi için kamera arkasına geçtiği haberini aldıktan çok kısa bir süre sonra; çekimlerin tamamladığını öğrendik. Önceki akşam film setindeki küçük ve özel bir kutlamayla biraraya gelerek, eğlenen ekibin davetine katıldığımızda ise; aslında montajın da bittiğini öğrenmek büyük süpriz oldu.

ANTALYA'DA İZLENECEK

Ümit Ünal, 'Ara'yı 13 günde tamamlamış. Aslında biz 'Anlat İstanbul'dan sonra ondan İngiltere'de çekilecek ve Serra Yılmaz'ın da rol alacağı 'Sultan Mutfakta'yı beklerken, arada bu filmi yapmasının nedeni ise; tamamen bütçeyle ilgili! Ünlü yönetmen, arada boş durmamış, bir sinemacı olarak yaratma ihtiyacını; senaryosunu geçen yaz yazdığı 'Ara'yı çekmekle gidermiş. Ünal, enerjik ve neşeli bir ifadeyle filmi bu kadar kısa arada tamamlamasını da "Günlük çekimlerden sonra oturup montajladık. Genelde uzun planlardan oluştuğu için de hiç zorlanmadık" sözleriyle açıklıyor. Sabırsızlıkla bekleyenler ise filmi muhtemelen 'Antalya Film Festivali'nde izleyecek.

ARADA KALMIŞLIK HALİ
'Ara', Ümit Ünal'ın kendi parasıyla, küçük bir bütçeyle kotardığı son derece kişisel bir film. Dört ana karakterin 10 yıla yayılan dostluk ilişkileri üzerinden kişisel sorgulamalara giren ve 'arada kalmışlık' halini anlatıyor. Filmde tiyatro kökenli genç oyuncular yer alıyor. Erdem Akakçe, Betül Çobanoğlu, Serhat Tutumluer ve Selen Uçer başrolde. Tutumluer, Derviş Zaim'in 'Cenneti Beklerken' filmindeki 'Eflatun' rolüyle de sinemada öne çıkmıştı. Yine tiyatro sahnelerineki başarısıyla konuşulan Akakçe ve Uçer ise iki ayrı karakteri canlandırıyor.