kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Genelkurmay açıklamasına göre, sivil TSK mensupları kontrol noktasında durduruldu ve silah doğrultuldu

Peşmerge tacizine Genelkurmay uyarısı

ANKARA
Genelkurmay, Süleymaniye'de sivil TSK mensuplarına peşmergelerin silah çektiğini açıkladı ve uyardı: En ufak eylem en üst düzeyde karşılık görecek..
Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de rutin görev yapan Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarının Peşmergeler tarafından taciz edilmesi, ilk etapta ciddi bir gerilim yarattı. Taciz olayı daha sonra tatlıya bağlansa da Genelkurmay Başkanlığı olaya çok sert tepki gösterdi. Genelkurmay açıklamasında "İçerde ve dışarda herkes şunu iyice bilmeli ve anlamalıdır ki; bu bölgede görev yapan unsurlarımız yüce Türk milletinin ve kahraman Türk Ordusu'nun mümtaz evlatlarıdır. Onlara yapılacak en ufak bir etik dışı davranış veya eylem, tümüyle Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılmış sayılacak ve gereken en üst düzeyde karşılık görecektir" denildi. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasına göre taciz olayı, dün öğle saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde yaşandı. Açıklamaya göre, normal görevi kapsamında intikal halinde bulunan sivil kıyafetli Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, araçlarıyla kontrol noktasından geçerken mahalli güçlere mensup kişiler tarafından durdurularak sözlü tacizde bulunulduğunu ve silah doğrultulduğunu bildirdi.

KONTROL NOKTASINDA

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle: "Bugün (1 Haziran 2007) öğle s a a t l e - rinde Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde normal görevi kapsamında intikal halinde bulunan sivil kıyafetli Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları araçlarıyla kontrol noktasından geçerken mahalli güçlere mensup kişiler tarafından durdurularak sözlü tacizde bulunulmuş ve silah doğrultulmuştur.

VUKUAT OLMADI
Unsurlarımızın kendilerini tanıtarak bu etik dışı davranışa gerekli tepkiyi vermesi üzerine, yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı değerlendirilen taciz ve silah doğrultma olayı sona erdirilmiştir. Olaydan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları vukuatsız olarak üslerine dönmüşlerdir. İçerde ve dışarda herkes şunu iyice bilmeli ve anlamalıdır ki; bu bölgede görev yapan unsurlarımız yüce Türk milletinin ve kahraman Türk Ordusu'nun mümtaz evlatlarıdır. Onlara yapılacak en ufak bir etik dışı davranış veya eylem, tümüyle Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılmış sayılacak ve gereken en üst düzeyde karşılık görecektir." Amerikan güçleri 30 Mayıs'ta Kuzey Irak'ın Süleymaniye, Dohuk ve Erbil kentlerinde güvenliği peşmergelere devretmişti.
Haberin fotoğrafları