kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Önce Depp'i sevemedi sonra 'Oğlum' dedi

Johnny Depp, Karayip Korsanları'nın üçüncü bölümü 'Dünyanın Sonu'nda filmdeki küstah Kaptan Jack Sparrow karakterine esin kaynağı olan Keith Richards'la birlikte oynuyor. Baba-oğul korsanlar, gerçek hayatta da çok yakın iki dost olarak görüşüyor..
Tüm dünyada hasılat rekorları kıran 'Karayip Korsanları' serisinde canlandırdığı Kaptan Jack Sparrow rolüyle herkesin beğenisini kazanan Johnny Depp, Rolling Stone dergisi için filmde babasını canlandıran ünlü gitarist Keith Richards ile biraraya geldi. Rasta saçlı, gözleri sürmeli Jack rolü için Rolling Stones grubunun gitaristi Richards'tan ilham aldığını söyleyen Depp, gerçek hayatta da ünlü gitarist ile çok iyi anlaşıyor. Filmde Kaptan Jack Sparrow'un babası Kaptan Teague'yu canlandıran Richards, Rolling Stone'un Bigger Bang turnesine ara vermeyi bile göze alarak bu filmde rol aldığını söylüyor. 63 yaşındaki Richards ve yirmi yaş küçüğü Depp, 10 yıl önce tanıştıklarını belirtiyor.

DEPP'İ PEK TANIMIYORDUM
Depp, filmdeki babasının üzerine titriyor ve Richards da ondan "Johnny, oğlum" diye bahsediyor. Başta Depp'i çok fazla sevemediğini itiraf eden ünlü gitarist, zamanla yetenekli aktörün kendisini sevdirdiğini dile getiriyor. Richards, yakışıklı aktörle tanışma hikayelerini şöyle anlatıyor: "Oğlum Marlon bana 'Bu adamla tanışman lazım. Cidden hayran sana' dedi. Adını duymuştum daha önce, ama yaptığı işleri bilmiyordum. Onun da gitar çaldığını zannediyordum, sonra da 'Aa, film de çevirmiş. O heriflerden biri işte' dedim. Ama yıllar geçtikçe birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı bulduk. O yüzden şimdi üzerimde bu kıyafet var (korsan kılığına bakıp gülüyor)."

ONU DAVA EDECEKTİM
Keith Richards, Depp'in Jack Sparrow karakterine ilham kaynağı olduğu için mutlu olduğunu söylüyor. Usta gitarist, "Johnny beni arayıp 'Karakterimi senden esinlenerek yarattım' dedi. Ben de 'Haber verdiğin için sağol yoksa seni dava ederdim' dedim" diyerek ünlü aktörle nasıl dalga geçtiğini anlatıyor. Depp ise konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "En büyük rock'n roll yıldızı kim? Bu kadar cool ve ilginç kim var, diye düşünmeye başladım. Ve tabii ki yanıt: Keith oldu." Karayip Korsanları serisinde rol almasında Depp'i sevmesinin büyük etkisi olduğunu belirten Richards, bir rock yıldızı olmasının bu filmdeki işlerini kolaylaştırdığını söylüyor: "Her ikisi de sahtekarca para kazanmanın yolları. Müzik dünyası hiç farklı değil. Pirana dolu bir havuz gibi. İçine mi girmek istiyorsun? Umarım tadın iyi değildir."
Haberin fotoğrafları