kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ünlü oyuncu Tim Seyfi'ye Hollywood'dan film teklifi geldi

Rahşan GÜLŞAN
Başrol oynadığı 'İki Süper Film Birden' filmiyle adını duyuran Tim Seyfi, şimdi de Hollywood'da rol almaya hazırlanıyor. Almanya'da doğup büyüyen Türk asıllı oyuncu, kült film Matrix'in yönetmenlerinden teklif aldı..
Adını ilk kez geçtiğimiz yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katıldığı 'İki Süper Film Birden'deki başrolüyle duyuran Tim Seyfi; şimdi büyük bir Hollywood prodüksiyonunda rol almaya hazırlanıyor. Almanya'da doğup büyüyen Türk asıllı oyuncu Tim Seyfi, bugüne kadar birçok filmde rol aldı. Geçtiğimiz hafta da sinemanın kült filmlerinden Matrix serisinin yönetmenleri Wachowski kardeşler ile Berlin'de bir görüşme yapan Seyfi, sürpriz bir teklifle karşılaştı. Matrix ile sinema dünyasının en önemli yönetmenleri arasına giren Wachowski'ler; yeni projeleri 'Speed Racer' için Tim'e teklifte bulundu.

PRENSİPTE ANLAŞTI
Başrollerinde Susan Sarandon ve John Goodman gibi ünlü oyuncuların bulunduğu filmde, Seyfi'ye önemli yan rollerden biri teklif edildi. 60'lı yılların önemli çizgi roman serilerinden biri olan 'Speed Racer'da 25 yaşlarında hız ve gösteriş meraklısı bir genci canlandıracak olan Seyfi, ünlü yönetmenlerle prensipte anlaştı. Çekimleri Berlin'de gerçekleştirilecek olan filmin gösterim tarihinin 9 Mayıs 2008 olacağı belirtiliyor. Filmin önemli özelliklerinden biri de Wachowski kardeşlerin Matrix serisinden sonra çektikleri ilk film olması. İkili, en son V-for Vendetta filminin senaryosunu yazmıştı.

ALTIN KOZA'YA KATILACAK
Prodüktörlük de yapan Tim Seyfi'nin tek problemi ise; yakın tarihlerde başlayacak olan ve kendisinin de prodüktörlüğünü üstlendiği 8 milyon Euro bütçeli Avusturya-Macar ortak yapımı bir film. Ancak oyuncu, bu sorunun üstesinden gelip, belki de hayatını değiştirecek olan filmde rol almak için şartlarını zorluyor. Seyfi, gelecek hafta Adana Altın Koza Film Festivali'ne de katılacak. Çizgi roman serilerinden biri olan Speed Racer; bir gencin ailesinin desteği ve babasının tasarladığı Mach 5 isimli otomobille yarışlar kazanmasını anlatıyor. Orijinal adı 'Mahha go go!' olan seri, ilk olarak 1967 yılında çizgi film ve çizgi roman olarak çıkmış, ardından da kült animasyonlar arasına girmişti.
Haberin fotoğrafları