kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÖNCE Beyonce

Photoshop'lu ünlüler!

Tülin KERMEN
Televizyon ve dergi sayfalarından takip ettiğimiz ve güzelliklerine hayran olduğumuz yıldızların hiçbiri kusursuz değil. Onların hilesi photoshop!..
Yaklaşık bir aydır New York'taydım. Orada fotoğraf sanatçısı Mey Kermen'le tanıştım ve photoshop (yani rötuş) işinde bayağı ünlü biri olduğunu öğrendim. Ve hemen ünlülerin photoshop'suz hallerini sordum...
* Photoshop, fotoğraftaki kusurları temizlemek için kullanılan ana bilgisayar programıdır. Bu sayede modelden kaynaklanan estetik kusurlar, fotoğraf ışığındaki düzensizlik ya da geri planda görselliği bozan detaylar düzeltiliyor.
* Bütün fotoğraflarda photoshop var. Özellikle basında yer alan fotoğraflarda mutlaka kullanılıyor. Hiç kimse medyada gözüktüğü gibi değil. Az veya çok hepsinde düzeltmeler yapılıyor. Ama bazıları da doğuştan mükemmel... Tıpkı Gisele Bundchen ve Mischa Barton gibi... Barton'ın sadece küçük bir selülit sorunu var.
* Beyonce, Gwyneth Paltrow, Tyra Banks, Kate Moss, Jennifer Aniston, Teri Hatcher, Kate Winslet ve Kirsten Dunst gibi pek çok ismin fotoğraflarında çeşitli düzeltmeler yapıyoruz. Bunlardan bazıları gerçekten feci... Bazen 'Nasıl ünlü olmuşlar' diye düşünüyorum. 'Kimse izlerken onların kusurlarını fark etmiyor mu?' diye kendi kendime soruyorum. Ama ben onları fotoğraf ortamında mükemmelleştirebiliyorsam mutlak başkaları da film çekimlerinde aynı şeyleri yapıyordur. Gerçekten iyi bir makyajın ve ışıklandırmanın kapatamayacağı kusur yok.
* Aynaya baktığınızda kendinizde bulduğunuz kusurların hepsi ünlülerde de var. Mesela Beyonce'nin o güzelim yusyuvarlak vücut hatları nedense fotoğraflarda 5 kat daha büyük çıkıyor. Kameraların 10 kilo fazla gösterdiği söylenir. Ama bu Beyonce'ta 20'ye çıkıyor. Ama teni inanılmaz düzgün ve güzel. Teri Hatcher'i ilk gördüğümde çok şaşırmıştım. 'Desperate Housewives' dizisinde devamlı izlediğimiz Hatcher'ın photoshop'suz fotoğrafını görünce korktum. Herhalde ışık ve makyaj onun için uygun değildi. Çünkü olduğundan 15 yaş daha yaşlı gözüküyordu. Kate Winslet ise tüm kusurlarını gerdanlık gibi taşımayı tercih eden şahane bir ünlü... Birçok ünlü mankenin bacaklarını ve bellerini inceltiyorum ya da göğüslerini büyütüyorum.
Haberin fotoğrafları