kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Potansiyel bir suçluydum beni bilardo kurtardı'

İLİŞKİLİ HABERLER
'Potansiyel bir suçluydum beni bilardo kurtardı'
-14 yaşındayken anne-babanızı trafik kazasında kaybettiniz. Anneler Günü'ndeki yarışmada herkes anne şarkısı söylerken anneleriyle ilgili şeyler söyledi ama siz hiçbir şey belli etmediniz. Neden? - Ben onlara öpücük gönderdim. Şova çevirmeden duygusallığı yaşamak lazım. Şarkıyı söylerken sesim titredi, puanımı kestiler. Ben söylerken yaşadım o şarkıyı, annem yaşasaydı da şov yine yapmazdım. Ben ince çizgi ustasıyım.

- Aslında sizin hayat hikâyeniz çok trajik. 14 yaşında ailesini kaybeden, tek başına kalan bir çocuk hangi güçle buralara geldi? - "Ne olacak bu çocuk," dediler. Potansiyel bir suçluydum ama bilardo beni kurtardı. Sevgi ve takdirle.

'OKULU BIRAKTIM'


- Okulu bırakıp bilardo oynamanızın nedeni de bu sevgi ve takdir mi? - Bilardo oynadığım ilk gün, ilk defa oynadığıma inanmadılar yani beni takdir ettiler. Adapazarı'nda parmakla gösterilen bir çocuk oldum. 17 yaşımda İstanbul'da şampiyon oldum, bana "Küçük şeytan ustaları dize getirdi," dediler. Beni adam yapan takdir ve sevgidir. Onun için okulu bıraktım.

- Okulu bırakma kararını nasıl aldınız? - Altı kardeştik ve dağılmıştık. Ağabeyim bilardoya karşı çıkmış, ben İstanbul'a kaçmıştım. Şampiyon olunca yumuşadı ama sonuçta oyun. "Endüstri Meslek Lisesi'ne gir, bir baltaya sap ol," dedi. Elektrik bölümünü kazandım. Ağabeyim beni sap yapıyordu az daha.

- Sap olmaktan nasıl kurtuldunuz? - Yarım sene okudum, dedim "Yok arkadaş." Sandalye fabrikasında çalıştım, şeker fabrikasında çalıştım ama ben değildim.

'GELSİN DE BİTİRSİNLER BENİ'

- Siz başarmak için doğmuş insanlardan mısınız? - Çok iddialı bir şey söyleyeceğim, yeteneklerim çerçevesinde her konuda tavan yaparım.

- Bu ne hırs? - Hırs değil, metot.

- Sizin başarı metodunuz ne? - Para kazanmanın bin tane yolu vardır ama başarının tek yolu var. Ne istediğini ve neyi sevdiğini bileceksin. Komplekslerinden arınacaksın, öğrenmeye açık olacaksın, cephaneni bileceksin, kriz yönetimin, hırs yönetimin çok iyi olacak. "Hırslısın da ne kadar çalışıyorsun?" diye sorarlar adama, kendine ne kadar dürüstsün.

- Sizin bilardoda bittiğinizi düşünenler var... - Hadi gelsin bitirsinler bakalım. Hodri meydan!