kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Türk kadını parıltılı modelden vazgeçemiyor'

Esra ÇORUH
Moda tasarımcısı Hakan Yıldırım, artık mayo ve bikini de tasarlıyor. Yaz yaklaşırken seçimimizi kolaylaştıracak önerilerde bulunan Yıldırım "Bedeninize göre mayo seçin," diyor..
Yaz tatili için planlar yapılmaya başlandı. Peki, vücudunuz yaza hazır mı? Kıştan kalan fazla kilolarla mayo veya bikini seçimi tam bir kâbus! Biz de işi ehline sormak üzere moda tasarımcısı Hakan Yıldırım'ın yolunu tuttuk. Son iki yıldan bu yana mayo firması Sunset için mayo ve bikini tasarlayan Yıldırım, sezonun modasını ve mayo alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı...

- Mayo tasarlamak zor değil mi? Küçücük parçada ne gibi değişiklikler yapılabilir ki? - Mayo tasarlamak, beyaz gömlek tasarlamak gibi bir şey aslında. Algının çok açık olması gerekir. Yüzlerce, hatta binlerce desen arasından seçim yapmak en önemlisi. Kaşık kadar şey yapıyorsun ama detayı göstermek zorundasın. Zor ama her geçen sezon daha da kolaylaşıyor. Yaparak öğreniyorum. İlk başladığımda daha zorlanıyordum ama şimdi çok eğleniyorum. Ticari durumu kavradıktan sonra eğlence başlıyor.

- Ticari durumu derken, en çok hangi modeller satıyor? - En çok bikini satılıyor. Bazı ticari modeller var ki, onlar banko satan modeller. Koleksiyonun bir kısmını onlara ayırıyoruz ama o modeller dışında, kendi tüketicime göre koleksiyon da hazırlıyorum. Onlar daha cesur modeller.

- Peki firmanın sizi kısıtladığı "Ne yapıyorsun Hakan?" dediği oluyor mu? - Hayır, bana çok güveniyor ve her şeye hazırlar. Her yıl satış artıyor ve satış arttıkça da sorumluluğum artıyor. Çünkü daha da iyisini yapmak zorundayım.

- En çok bikini mi tasarlamak hoşunuza gidiyor, mayo mu? - Mayo tasarlamak daha çok hoşuma gidiyor. Ne de olsa oyun alanı daha geniş...

- Koleksiyonda nelere dikkat ediyorsunuz? - Bizim koleksiyon; büyük beden, genç ve orta yaş olarak, üç ayrı gruptan oluşuyor. Büyük bedenlerde straplez ve daha sade modeller var, ama desenlerle daha çok oynayıp, pul payet koyuyoruz. Genç grup en kolay grup, her şeye açıklar. Ama onlarda da göğüs cup'larına, basenin çıkıp çıkmamasına dikkat ediyoruz. Orta yaş için her iki gruptan da biraz biraz esinleniyoruz.

- Mayo alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? - En önemlisi kendi bedeninize göre seçim yapabilmek. Popoyu ve gögüsleri dışarıda bırakacak modeller seçilmemeli. Diğer en önemli nokta ise, kalitesine dikkat etmek. Herhangi bir yerden, örneğin marketten mayo almamak gerek. Kullanılan kumaş, astar çok önemli.

- Mayokiniler yine çok var koleksiyonlarda... - Her zaman da olacak çünkü havalı bir model. Mayokinin varsa, sen de havalısın. Ayrıca kadını güzel gösteriyor. Aslına bakarsan güneşlenmek için değil mayokini, denize ya da havuza girip hemen değiştirmelisin. Ama yine de çok tutuluyor.

- Yurtdışındaki markalara baktığımızda bu kadar çok pullar, işlemeler görmüyoruz ama buradaki mayo firmaları pullu, işlemeli modellere çok yer veriyor. Minimal olamıyor muyuz? - Doğru söylüyorsun, ama maalesef millet olarak o kadar çok seviyoruz ki alları pulları... Koleksiyonlarda da bu yüzden pul ve işlemelerden vazgeçemiyoruz. Bana kalırsa, bir beyaz, bir de siyah bikiniyle bütün yaz geçebilir. Hakan Yıldırım, mayo tasarlamanın kıyafet tasarlamaktan çok daha zor olduğunu söylüyor.
Haberin fotoğrafları