kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AKP’nin yeni vitrini

Yeni Haber
Başbakan Erdoğan AKP'ye transfer ettiği yeni yüzleri tanıtmaya devam etti.

Erdoğan, grup toplantısında, partisine katılan Ankara Ticaret Odası Başkanı Zafer Çağlayan, Anayasa Profesörü Prof.Dr. Zafer Üskül, eski DYP milletvekili Ahmet İyimaya, Sanatçı Osman Yağmurdereli ve milli güreşçi Hamza Yerlikaya'nın da aralarında bulunduğu 9 kişiyi tek tek tanıttı.

AKP'ye katılanların özgeçmişlerini tek tek okuyarak kürsüye çağıran Erdoğan, ilk önce Zafer Çağlayan'ı davet etti.

DÖNÜM NOKTASI

"Her insanın hayatında dönüm noktaları vardır. O dönüm noktalarında alınan kararlar, insan hayatını şekillendiriyor" diyerek sözlerine başlayan Çağlayan, "AKP'de siyaset yapma daveti hayatımda yeni bir süreç başlattı" dedi.

DEMOKRASİNİN YENİDEN İNŞASI İÇİN AKP'DEYİM

Eski DYP milletvekili İyimaya yaptığı konuşmada, zor zamanlarda, zor kararların kolay alınmadığını belirterek, AKP'ye katılırken bu duygular içerisinde olduğunu söyledi. İyimaya, "Hukukun ve demokrasinin yeniden inşası için buradayım. Demokratik yarışa kalite katmak için aranızdayım" diye konuştu.

E- MUHTIRA DEĞİL E-SAĞLIK

Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Mehmet Domaç ise 27 Nisan Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınladığı açıklamayı anımsatarak, "Türkiye'de yaşayanların, kendi Cumhurbaşkanını seçme hakkı var. Toplumun e-muhtıraya değil, e-sağlığa ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

UMUDUNU GÖRDÜM

Demokrasi Dergisi Editörü Zeynep Dağı da AKP döneminde yapılan reformların, AB sürecinin, ekonomik büyümenin kesintiye uğramaması için partiye katıldığını belirterek, "4.5 yılda AKP'yi izledim. Ekonomi hayallerini, Türkiye umutlarını gördüm ve etkilendim" diye konuştu.

12 EYLÜL HATIRLATMASI

Prof.Dr. Zafer Üskül, Türkiye Cumhuriyetinin laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olduğunu belirterek, "Hala 12 Eylül rejiminin Anayasası ile bu ülkeyi yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye demokratik bir ülke. Demokratik ülkelerde halk yöneticilerini seçer, sivil toplum örgütleriyle de seçtiklerini denetim altında tutar. Ama siyasi kararlar, parlamento çatısı altında alınır. Başka odaklar bu sürece müdahale etmez, etmemeleri gerekir" şeklinde ifade etti.

NEDEN AKP?


Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya da AKP'ye niye katıldığının gerekçelerini şu sözlerle ifade etti:

"Biz sporcuyuz. Bana hep soruyorlar 'Neden AKP' diye. Hizmetlerini gördüğüm için, inandığım için, hizmetlere devam etmek için."
Yıllarca İsviçre'de çalışan Fazilet Dağcı Çığlık, AKP çatısı altında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beykent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç ise duygularını, "AKP, adaletli ve ak olan bir parti, insanları ezerek değil, ezenleri koruyarak yoluna devam eden bir parti, ilkeli ve çağdaş bir parti. Onun için buradayım" şeklinde dile getirdi.

EN BÜYÜK ÖDÜL

Erdoğan tarafından "AP'nin Trabzon'daki ilk il başkanı Zeki Yağmurdereli'nin oğlu Osman Yağmurdereli" diye anons edilen Yağmurdereli de yaptığı konuşmada babasının siyasi yaşamından örnek vererek sözlerine başladı. Sanat yaşamı boyunca birçok ödül aldığını belirten Yağmurdereli en büyük ödülün AKP'ye katılmak olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Bağımsız Bayburt Milletvekili Ülkü Güney'in de partisinden
milletvekili adayı olduğunu, ancak bugün aralarında bulunamadığını söyledi.

MİLLETVEKİLLERİ VEDA ETTİ

Erdoğan daha sonra, 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olmayacak milletvekilleri Mehmet Özyol, Fikret Badazlı, Mustafa Zeydan, Nevzat Yalçıntaş, Selahattin Dağ, Şükrü Ünal ve Mehmet Kurt'a plaket verdi.

(ANKA)