kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
RAHATSIZLIĞINI SÖYLEMİŞTİ Abdüllatif Şener, teşkilattan duyduğu rahatsızlığı geçen hafta Başbakan Tayyip Erdoğan'a da iletmişti.

Şener: Aday olmayacağım

Ergun AKSOY / ANKARA
Başbakan Erdoğan, "Latif daha sonra uzun uzun konuşuruz" dedi, ancak Abdüllatif Şener, aday olmayacağını açıkladı..
Adaylık başvurusu yapmayan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, aday olmayacağını kesin bir dille açıkladı. Sivas Milletvekili Ömer Kulaksız ile aynı listede olmak istemeyen Şener, geçen hafta Başbakan Erdoğan'a da bu düşüncesini açıkladı. Erdoğan ise Şener'e "Latif bu işler ayaküstü konuşulmaz. Sonra uzun uzun konuşuruz" yanıtı verdi. Şener'in teşkilat ile ilgili sorunu, geçen yıl yapılan il bakanlığı seçiminde yaşandı. Şener, kongrede mevcut il başkanı Hakan Akkaş'a karşı Hilmi Bilgin'i aday olarak gösterdi. Genel merkezse Hakan Akkaş'a destek verdi. Şener'in adayı seçimi kaybederken, Sivas Milletvekili Ömer Kulaksız'ın destek verdiği Hakan Akkaş, tekrar il başkanı seçildi.

"O ADAMLA LİSTEDE OLMAM"
Kendi ilinde kongre kaybeden Şener, bir süre önce aday olmama kararı aldı, Şener bu düşüncesini yakın çevresine açıklarken, "Ömer Kulaksız ile aynı listede olmam. Siyaseti de bırakırım" dedi. Şener'in bu düşüncesi parti içersinde dillendirilmeye başlanırken, Şener ve ekibinin teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile de sorunlar yaşadıkları öğrenildi. Şener, geçen hafta Sivas'ta Başbakan Erdoğan'a da konuyu açtı. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan da, "Latif bu işler ayaküstü konuşulmaz. Daha sonra oturur uzun uzun konuşuruz" dedi. Parti yönetiminin ikna çalışmaları sürerken, Şener dün yaptığı açıklamada aday olmayacağını kesin bir dille ifade etti. Şener, "Aday değilim" dedi.