kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Elektriğe zam yeni hükümete kaldı

Yeni Haber
Genel aydınlatma veya sokak aydınlatmalarından kaynaklanan harcamaların abonelerin faturalarına yansıtılmasına dönük
düzenlemenin, yeni kurulacak bakanlar kuruluna sunulacağı belirtildi.


TBMM KİT Komisyonunun dünkü toplantısında, TEDAŞ'ın 2004-2005 hesaplarının görüşülmesi sırasında, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu yetkilileri, kuruma ilişkin temennileri sırasında, TEDAŞ'ın genel aydınlatmadan kaynaklanan alacaklarına değindiler.

Kurul yetkilileri, 2002 yılında Bakanlar kurulunun, sokak aydınlatması bedellerinin belediye sınırları içinde kalan yerleşim yerlerinde belediyeler tarafından, belediye alanı dışındaki yerleşim yerlerinde de il özel idareleri
tarafından ödenmesi yönünde karar aldığı hatırlattılar.

Uygulamada ise genel aydınlatma bedellerinin önemli bir bölümünün belediyeler ve il özel idareleri tarafından ödenmediği, bu nedenle TEDAŞ'ın belediyelerden ve il özel idarelerinden kaynaklanan alacağının milyonlarca YTL'yi bulduğu ifade edildi.

Gelinen noktada bu sorunun TEDAŞ'a ilave ve mali bir yük getirmeyecek şekilde bir çözüme kavuşturulması, Hazine Müsteşarlığının önderliğinde ve konuyla ilgili kuruluşların katılımıyla yapılacak çalışmayla mümkün olabileceği şeklinde görüş belirtildi.

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI ÇALIŞMAYI TAMAMLADI

Bunun üzerine Hazine Müsteşarlığı temsilcisi, genel aydınlatma bedellerinin abonelerden tahsil edilmesi konusunda bir yasal düzenlemenin hazırlanarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığına sunulduğunu söyledi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman Demirci de, konuyla ilgili çalışmaların yapıldığını, düzenlemenin de yeni Meclis açıldığı zaman Bakanlar Kuruluna sunulacağını bildirdi.Demirci, söz konusu düzenlemenin elektrik dağıtım özelleştirmeleri öncesinde yapılacağını vurguladı.

ABONELERDEN 2 YTL, SANAYİDEN 5 YTL

Edinilen bilgiye göre, söz konusu düzenlemede genel aydınlatma bedeli olarak konut abonelerinden 2 YTL, sanayi abonelerinden ise 5 YTL alınmasını öngörüyor.