kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sandıkla gelen sandıkla gider

ANKARA
Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim öncesi son Ulusa Sesleniş konuşmasında vatandaşlara iki kritik mesaj verdi. Vatandaşlara sandığa gidip oy kullanmaları çağrısında bulunan Erdoğan, siyasette sandık dışında çözüm arayanlara da şöyle dedi: "Demokrasilerde hükümetler, sandıkla işbaşına gelirler ama geldikleri gibi de sandıkla giderler. Kendisini kimin idare edeceğine bizzat millet karar verir. Demokrasi, millete güvenmektir." Erdoğan, şu mesajları verdi:

* Hükümetler gelip geçicidir. Kalıcı olan millettir, bayraktır, vatandır, devlettir. İnanıyorum ki, en büyük hizmeti milletimizin birlik ve beraberliğine, cumhuriyetimize ve demokrasimize yaptık.

* Seçmenlerin oy kullanmak üzere sandık başına gitmelerinin kutsal bir vatandaşlık görevi olduğunu da hatırlatmak istiyorum.

* Siyasi partilerimizin hasım değil, sadece rakip olduklarını unutmayalım.

* Türkiye'nin, etnik kökeni, inancı, bölgesi, düşünce ve cinsiyeti ayırt edilmeksizin bütün vatandaşlarıyla barışık bir toplum olması gerekir. Uzun yıllardır mücadele ettiğimiz bölücü terörün zeminini kurutacak olan da budur.

* Bölücü terörle de, aşırı uçlarla da mücadeleye devam edeceğiz. Bunun için gerekli imkan ve kabiliyetlere sahibiz. Bunu yaparken insanlarımızı aşırı uçlara itmek yerine kazanmayı esas alan kucaklayıcı, birleştirici bir dil ve yöntem kullanmak mecburiyetindeyiz. Sadece sınırlarımızın güvenliğini sağlayarak, kendimizi dünyanın geri kalanından izole ederek çıkarlarımızı korumamız bugünün dünyasında mümkün değildir.