kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Demokrat Parti-Anavatan evliliğinde malvarlığı çatlağı

ANKARA
Anavatanlılar, kongre kararı olmadan birleşme halinde malvarlığına Hazine tarafından el konulacağını belirterek DP'den çözüm istedi..
ANAVATAN Partisi'yle Demokrat Parti'nin (DP) bu hafta sonu gerçekleşecek birleşmesinde "malvarlığı" sorunu çıktı. Birleşme kararı gereği DYP'nin DP olmasının ardından DP'nin yapacağı kongreyle Anavatan'ı bünyesine kabul edecekti. Ancak kongrelerin milletvekili aday listelerinin belirleneceği tarihe denk gelmesi üzerine DP'nin kabul kongresi seçim sonrasına bırakıldı. DP'lilere göre Genel İdare Kurulu'nun bir başka partiyi kabul hakkı vardı.

HAZİNE EL KOYAR
Ancak dün yeni bir durum ortaya çıktı. Anavatan'ın etkili isimleri, geçmişte DPnin Anavatan'a katıldığı süreçte Merkez Yürütme Kurulu'nun bu partinin malvarlığının kendilerine geçmesine karar verdiğini ama başsavcılığın "kongre kararı gerektiği" gerekçesiyle buna karşı çıktığını belirterek, "Anavatan'ın aynı yöntemle DP'ye katılması halinde mevcut malvarlığının devrine imkan yok. Bu durumda Anavatan'ın bütün mal varlığına hazine el koyar" dedi. Anavatan yetkilisi dün SABAH'a şunları anlattı: "Başsavcılığın böyle bir kararı ortadayken DP'ye katılmamız halinde malvarlığımıza doğrudan kayyuma bırakılacak. Bunu önlemek için malvarlığımızı ukdemizde bulunan yeni DP'ye devredelim, daha sonra kongreyle de DP'ye bırakalım dedik ama eDP bu formülümüze olumlu bakmıyor." Bu gelişme üzerine DP lideri Mehmet Ağar da dün gece parti yetkililerine "Sorunun çözümü için gerekli her şeyin yapılması" talimatı verdi.