kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tilki avını protesto için köpek yedi

Yeni Haber
İngiliz sanatçı Mark McGowan, aralarında Kraliçe Elizabeth'in eşi Prens Philippe'in de bulunduğu bir grup avcının, ocak ayında bir tilkiyi vahşi biçimde avlamasını protesto etmek amacıyla köpek yedi.

Daha önce de benzer eylemlerde bulunan ve son olarak bir kuğu yiyen Mcgowen, öldürülen eski Beatles üyesi John Lennon'ın dul eşi Yoko Ono ile birlikte katıldığı canlı radyo programında, Kraliçe Elizabeth'in en sevdiği "corgi" cinsi köpeklerden birini yedi.

Köpeğin tadının "gerçekten mide bulandırıcı" olduğunu söyleyen sanatçı, daha önce ölmüş olduğu belirtilen köpeği yemesiyle ilgili olarak, "Bazıları bu davranışı şaşırtıcı bulabilir, ama bunu, hayvanlara zulüm edilmesini önlemek için kurulan RSPCA'nın yılbaşında bir tilkiye ateş eden, 5 dakika boyunca çırpınmasına izin veren ve sonra da sopalarla öldüren Prens Philippe ve arkadaşları hakkında tahkikat yapmaktaki yetersizliğinin bilincine varılması için yaptım" dedi.

Hayvanlara kötü muamele edenler hakkında tahkikat yapmakla yükümlü RSCPA, tilkiye kötü muamele yapıldığına ilişkin delil bulunamadığı, yapılan otopsinin hayvanın kurşunla öldüğünü gösterdiğini ve otopside ne yara ne de travma izine rastlandığını açıkladı.

Kuruluş, basındaki haberlerde anlatılanları destekleyebilecek tek tanığın da konuşmak istemediğini belirtti.

1952'den beri tahtta bulunan Kraliçe Elizabeth'in bugüne kadar 30 kadar corgi cinsi köpeği olduğu biliniyor. Kraliçenin şimdi de Pharos, Swift, Emma et Linnet adlarında 4 tane corgi cinsi köpeği var.

(AA)