kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Papa, İslam'a zeytin dalı uzattı

Yasemin TAŞKIN / ROMA
Katolik Hıristiyanların lideri, İslam'ı eleştiren sözleri sonrası tırmanan gerilimi düzeltmek için kapattığı Dinlerarası Diyalog Bakanlığı'nı yeniden kuruyor..
İslam'ı eleştiren sözlerinden sonra Müslüman ülkelerle gerilim yaşayan Papa 16'ncı Benedict, ilişkileri düzeltmek için önemli bir adım attı. Vatikan'a bağlı Dinlerarası Diyalog Konseyi'ni yeniden bakanlık haline getirme kararı aldı. Bakanlığın başına ise İslam konusunda bilgili bir isim getirilecek.

İKT: MEMNUN OLDUK

Geçen yıl Dinlerarası Diyalog Bakanlığı'nı kapatıp yerine aynı isimle konsey kuran Papa, ardından Regensburg'da yaptığı konuşmayla İslam ülkeleriyle köprüleri yakma noktasına gelmişti. Ancak Türkiye ziyaretiyle attığı "yumuşama" adımını yeniden Dinlerarası Diyalog Bakanlığı kurarak tamamlamayı hedefliyor. Yeniden kurulacak bakanlığın başına da İslam dünyasına karşı açık ve bilgili sürpriz bir ismi getirmeyi planlıyor. Vatikan'ın kararına, İslam Konferansı Teşkilatı'ndan (İKT) olumlu yanıt geldi. İKT Genel Sekreteri adına görüşlerini açıklayan bir yetkili, gelişmeyi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.