kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Militan lider 'iş' üstünde yakalandı

İsrail, 7 yıldır peşinde olduğu ancak saklandığı için bulamadığı El Aksa örgütü komutanını arabasının arka koltuğunda seks yaparken yakaladı..
İsrail, pazartesi günü yıllardır peşinde olduğu "Güç 17" silahlı birliğinin komutanı, El Aksa Şehitleri Tugayı'nın da üst düzey liderlerinden Halid Şeviş'i ele geçirdi. Birçok üst düzey İsrailli'nin ölümünden sorumlu tutulan ve 7 yıldır saklanan Şeviş, Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde operasyonla ele geçti. Ancak Amerikan haber sitesi Worldnetdaily'ye konuşan İsrailli kaynaklar, operasyonla ilgili şaşırtıcı bir detay verdi. Yıllardır saklanan Şeviş'i, kaçamağın ele verdiğini öne sürdü. İsmini gizli tutan kaynaklara göre militan lideri, jipinin arka koltuğunda bir kadınla seks yaparken yakalandı...

HAHAMI ÖLDÜRMÜŞTÜ

İsrail'i hedef alan sayısız saldırıya imza atan Şeviş'in peşine düşen İsrailli sivil polisler, militan liderin Filistin yönetiminin merkez binasının birkaç yüz metre dışında tespit etti. Jipini park eden Şeviş'i tutuklamak için araca yaklaşan siviller, beklemedikleri bir sahneyle karşılaştı. Bir Filistinli kadınla seks yapan Şeviş, kıskıvrak ele geçirildi. Kadının kimliği hakkında açıklama yapılmadı. Şeviş, "en büyük Arap düşmanlarından biri" olarak gösterilen Haham Meir Kahane'nin oğlu Binyamin Keev Kahane (34) ile 31 yaşındaki karısı Talia'yı 2001 yılında tüm Ortadoğu'da büyük yankı uyandıran bir saldırıyla öldürmüştü. Şeviş birkaç yıl önce İsrail ordusu ile girdiği bir çatışma sırasında ağır bir şekilde yaralanmış, vücuduna 9 kurşun isabet ettiği için zorlukla hareket edebilir hale gelmişti.
Haberin fotoğrafları