kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Müslüman sol"da çatlak

Yeni Haber
"Yeni Siyaset Girişimi"nden Ertuğrul Günay, Haluk Özdalga, Erdal Kalkan ve İbrahim Yiğit'in AKP'den aday adayı olması "Müslüman Sol" olarak da adlandırılan grupta tartışmaya yol açtı.

Grup Sözcüsü, eski FP'li Mehmet Bekaroğlu AKP'den aday adayı olmazken, bu partiye tam destek vermelerinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Yeni Siyaset Girişimi Sözcüsü, kapatılan FP'nin eski milletvekili Prof.Dr.Mehmet Bekaroğlu, yazılı açıklamasında, uzun süren bir çalışma döneminden sonra Yeni Siyaset Girişimi'nin, Ertuğrul Günay, Haluk Özdalga, Erdal Kalkan ve İbrahim Yiğit'in de içinde bulunduğu 50 kişinin imzaladıkları "Siyaseti Değiştirmek, Devleti Demokratikleştirmek, İnsanı Özgürleştirmek" başlıklı bildiriyle kendisini kamuoyuna duyurduğunu bildirdi. Bekaroğlu, "Bu 50 kişi sadece bir aydınlar bildirisi yayınlamamış, siyasi bir irade ortaya koymak konusunda da birbirlerine söz vermişlerdi" dedi.

Yeni Siyaset Girişimi'nin herhangi bir partiyle görüşme yapmadığını, Günay, Özdalga, Kalkan ve Yiğit'in AKP'ye katılması konusunda herhangi bir karar almadığını belirten Bekaroğlu, "Yukarıda ismi geçen arkadaşların Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katılmaları tamamen kendi kararlarıdır" dedi.

Bazı basın organlarında çıkan "Yeni Siyaset Girişimi'nden AKP'ye tam destek" yorumlarının doğru olmadığını anlatan Bekaroğlu, "Sayın Günay ve adı geçen arkadaşların AKP'yle ilgili yapmış oldukları açıklamalar da tamamen kendilerine aittir; bunların hiçbiri Yeni Siyaset Girişimi'nin düşünceleri değildir" dedi.

YENİ İNSANLARLA DEVAM

YSG Sözcüsü Bekaroğlu, grubun, "Siyaseti değiştirmek, devleti demokratikleştirmek, insanı özgürleştirmek amacını gerçekleştirmek için yeni katılacak insanlarla yoluna devam edeceğine" inancının tam olduğunu bildirdi.

KİTAP YAZMIŞTI

Mehmet Bekaroğlu bir süre önce yayımladığı anılar kitabında AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'a atfen tartışma yaratacak sözler ortaya atmıştı.

Bekaroğlu, FP kongresinde Abdullah Gül'e karşı Recai Kutan'la hareket eden Fırat'ın daha sonra, "Anadolu'da siyasetin profesyonelleri vardır. Bunlar hangi partide gelecek olduğunu sezerler ve oraya yönelirler.

Bizzat tanıdığım, giyim kuşamı, hal ve hareketleri ile kendilerini belli eden, benim 'siyasetin oı' dediğim birçok insan Tayyip Bey'in bürosunda" diyerek AKP'ye katıldığını iddia etmişti.

(ANKA)