kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günay AKP selamı verdi.

CHP saflarından AKP sıralarına

Katılımcıları tek tek tanıtan Erdoğan'ın kürsüye ilk çağırdığı kişi eski CHP Genel Sekreteri Ertuğrul Günay oldu. Alkışlar arasında gelen Günay'ın heyecanlı olduğu gözlendi. Atatürk'ün, Cumhuriyet'i 'kimsesizlerin kimsesi' olarak tanımladığını hatırlatan Günay, "İnsanlarımızı teba olmaktan çıkarmak, Cumhuriyet'i kimsesizlerin kimsesi yapmak ancak demokrasi içinde mümkündür" dedi. AK Parti'ye övgüler yağdıran Günay, şunları söyledi: "Toplumsal ilgi, Anadolu'nun kılcal damarlarına kadar olan genel kabul, AK Parti'yi yeni sorumluluklar altına sokmaktadır. Ekonomik gelişmenin sonuçlarını adaletle dağıtmak yeni bir toplumsal dayanışmaya yol açacak. Bu 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' idealinin gereğidir. Aranıza bu duygularla katılıyorum. Bugün 29 Mayıs, tarihimizdeki en büyük açılımlardan biri. Fetih dilimizde açılım anlamına geliyor. Allah bizi mahcup etmesin."

Karikatürist Salih Memecan'ın eşi

Nursuna Memecan (Medya, Karikatürist Salih Mamecan'ın eşi): Yurtdışında yaşadığım için Türkiye'nin bu iktidar döneminde ne kadar yol aldığını gördüm. Buradayım.

Çağdaş Hukukçular Derneği yöneticisi
Ayşenur Bahçekapılı (Avukat, İstanbul Barosu ve Çağdaş Hukukçular Derneği yönetiminde de görev aldı.): Ülkemi sevdiğim için buradayım.

SHP'den eski Edirne vekili

Erdal Kalkan (SHP eski Edirne Milletvekili): Ben bu partiye niçin geldim? Asıl geliş nedenim; 27 Nisan saat 23.20'dir. (Genelkurmay bildirisi) O gün dehşetle izledim. Partilerin tavrını izledim. CHP'den istifa ettim. Değerli sınıf arkadaşım Cemil Çiçek ilk defa dik durdu. İlk defa bir hükümet böyle bir tavır aldı.

DYP'li eski Milli Eğitim Bakanı

Mehmet Sağlam (Eski YÖK Başkanı. DYP hükümetlerinde Milli Eğitim Bakanlığı yaptı): Son aylarda eski arkadaşlarıma atılan iftirayı gördüm. Televizyon televizyon dolaştım. Arkadaşlarımın bir çoğunu tanıyorum. Atılan iftiralara dayanamadım. Hepsi millet için çalışan Anadolu evlatları.

CHP ve SHP'nin eski il yöneticisi
İbrahim Yiğit (Eski SHP ve CHP'de il yöneticiliği yaptı. Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi): 22 Temmuz'da kim gerçek Cumhuriyetçi kim sahte Cumhuriyetçi ortaya çıkacak. Politika kurnazlık yeri değildir. Politika namuslu ve erdemli insanların bulunduğu yerdir. Ben de bunun için buradayım.

Alevi kökenli tarihçi ve yazar

Reha Çamuroğlu (Alevi kökenli tarihçi-yazar. DYP'de görev yaptı): İki hafta önce bana teklif getirildiğinde bu bana göre gecikmiş bir teklifti. Türkiye sancılı bir dönem geçiriyor. Ben bunları kemale erme sancıları olarak görüyorum. Türkiye'nin partisine hoş bulduk diyorum.

Sosyal demokrasi teorisyeni Özdalga

DSP ve CHP'de görev yapan sosyal demokrasinin teorisyenlerinden Haluk Özdalga ağırlıklı olarak demokrasi vurgusu yaptı ve "Demokrasiyi sağlam temeller üzerine oturtmamız gerekiyor. Bunun için siyasi liderliği yapabilecek parti AK Parti" dedi.

Geleceğin Maliye Bakanı kürsüde
Mehmet Şimşek (Uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'de önemli görevlerde bulundu. Erdoğan'ın çağrısı üzerine AK Parti'ye katıldı. ): Ciddi bir paradigma gelişimi var. 2018'de 1 trilyon dolarlık ekonomi olması gerçekçidir. Nüfus dinamikleri son derece olan Türkiye, bir zihniyet değişimi içinde.
Haberin fotoğrafları