kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye seçime hazırlanıyor

Kadın vekil önseçimde 20 kişiyi sandığa gömdü
CHP'NİN Aydın'da önseçim galibi Özlem Çerçioğlu, kadınlı erkekli 20 adayı geride bıraktı. Delegeden 1051 oy alarak sandıktan birinci çıkan Çerçioğlu, "Beş yıllık süreçte, her hafta seçim bölgeme geldim. Kadın, erkek, çiftçi, köylü çocuk demeden herkesin sıkıntılarını Meclis'e taşıdım. Çözüm bulmaya çalıştım. Delege, bu performansıma not verdi" dedi. Çerçioğlu, "Önseçimde, propaganda süreniz fazla olmaz. 10 günlük süreçte ben de, öyle kampanya falan yapmadım. Sandık demokrasidir. Delege ve örgütümün tercihi benden yana oldu. Aydın örgütüne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Motorlu paraşütle seçim propagandası

SEÇİMLER yaklaşırken, adaylar da değişik yöntemlerle kendilerini tanıtmaya çalışıyor. Şanlıurfa'dan AKP milletvekili aday adayı olan Mehmet Acı da tanıtım için motorlu yamaç paraşütü kullandı. Hamam işleten ve bir yerel gazetenin de sahibi olan Acı, paraşüte ismini yazdırıp AKP'nin amblemini de ekleyerek şehrin üzerinde dolaştırıp tanıtım yaptı. Acı, bir hafta boyunca Şanlıurfa üzerinde dolaşacak olan motorlu paraşüt için, 7 bin YTL ödeyecek.

MHP'de teşkilat Hasan Özdemir'i istemedi

MHP, sessiz sedasız bir anket çalışması yaparak aday adaylarını halka sordu. Ankara merkezli bir araştırma şirketi tarafından 81 ilde yapılan anketin sonuçları önceki gün MHP'ye teslim edildi. Aday adaylarının tanınıp tanınmadığı sorulan anketin açıklanmayan sonuçları, MHP Genel Merkezi'nde değerlendirmeye alındı. MHP ayrıca internet sitesi üzerinden üyeleri arasında aday adaylarını değerlendiren bir anket yaptı. Oylama sonucunda en az oyu eski İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir aldı. En fazla oyu ise eski İçişleri Bakanı Meral Akşener aldı. MHP'ye eski büyükelçiler Deniz Bölükbaşı, Gündüz Aktan, Tuğrul Türkeş, eski başbakanlık müsteşar yardımcısı Füsun Koroğlu, Öcalan davasının hakimi Turgut Okyay'ın da aralarında olduğu 4 bin aday adayı başvurmuştu.

CHP'li Nurettin Sözen İstanbul'dan aday

CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen, 22 Temmuz'da bu kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı İstanbul'dan aday olacak. CHP'nin İstanbul adayları merkez yoklamasıyla belirlenecek. Sözen bu nedenle Sivas'ta önseçime katılmadı. Sözen'in katılmadığı Sivas'taki ön seçimde Parti Meclisi Üyesi Malik Ecder Özdemir birinci gelmeyi başardı. Dün sayfamızda yer alan "Sözen Sivas'ta önseçimi geçemedi" başlıklı haber ise doğru değildir, okuyucularımızdan ve Sayın Sözen'den özür dileriz.
Haberin fotoğrafları