kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Adaylar başkente yığıldı oda fiyatları yüzde 20 arttı

HACER GEMİCİ
22 Temmuz seçimlerinde partilerin milletvekili listesine girmek isteyenler Ankara'yı mesken tutunca, beş yıldızlı otellerde oda fiyatları yüzde 15-20 arttı, doluluklar yüzde 90'a vurdu..
Yaklaşan seçim ile birlikte siyaset sahnesinde boy göstermek isteyenler partilere daha yakın olmak için Ankara'ya hücum edince başkent otellerine gün doğdu. Daha önce Tandoğan mitingi ile üç ve dört yıldızlı otellerde yaşanan hareketlilik bu kez beş yıldızlılara da sıçradı. Buna bir de Türkiye Odalar ve Borsalar Günü'nün hafta sonu yapılan genel kurulu ile IDEF 2007, yani Savunma Sanayi Fuarı eklenince son haftalarda otellerde yer bulmak zorlaştı. Beş yıldızlı otellerde oda fiyatları 150-175 Euro'lara yani yaklaşık 300 YTL'ye kadar tırmandı. Partilerin aday listesine girmek için Genel Merkez'e ve lidere yakın olmak isteyen milletvekilli adayları adeta Ankara'da kamp kurmuş durumda. Bu nedenle sadece oteller değil, restoranlar, alışveriş merkezleri, sokaklar da takım elbiseli adaylarla dolu. Türkiye Otelciler Federasyonu ve yatırımcıları tarafından aday olarak gösterilen ve MHP'den aday adayı olan Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Seçim Aydın, özellikle beş yıldızlı otellerde doluluk oranlarının yüzde 90'lara ulaştığını belirterek, "Bazı otellerde rakam yüzde 96'lara kadar çıkıyor. Üç yıldızlılarda bu oran yüzde 75-80'lerde. Geçtiğimiz yıl aynı dönemle karşılaştırdığımızda tabi ki bu oranlar oldukça yüksek" diye konuştu.

YILIN EN HAREKETLİ DÖNEMİ
Mayıs ayının milletvekili adayları nedeniyle otellerde doluluk oranı açısından yılın en iyi ayı olduğunu ifade eden Aydın, "Haziran ayının ilk bölümüne kadar bu hareket devam edecek. Aday, adayları sürekli olarak Ankara'ya gidip gelecek" değerlendirmesinde bulundu. Bu hareketin Ankara'daki otel odası fiyatlarını yüzde 15-20 gibi yukarıya çektiğini de belirten Aydın sözlerine şöyle devam etti: "Ama bu fırsatçılık olarak algılanmasın. Eğer bir yerde talep fazla olursa fiyatlar kendiliğinden yukarıya gider. Bu her yerde böyledir. İstanbul'da olduğu gibi Ankara'da da yoğunlaşmanın fiyatlar üzerinde tabii ki etkisi oldu."
Haberin fotoğrafları