kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Christoph Müller - Claes Göransson - Mustafa Koç

Koç'un ilk sanayi yatırımı Alman Vaillant'ın oldu

Koç Holding, 53 yıllık Demirdöküm'ün yüzde 72.56'sını Alman Vaillant'a 211 milyon Euro'ya sattı. Holding Başkanı Mustafa Koç, "İçimiz rahat. Vaillant, Demirdöküm'ü daha da ileriye götürecek" dedi..
Koç Topluluğu'nun Demirdöküm'deki yüzde 72.56 oranındaki hissesi 211 milyon 73 bin Euro'ya Alman Vaillant'a satılıyor. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "Demirdöküm'ü Vaillant gibi kendi alanında başarılı bir şirkete devrettiğimiz için içimiz çok rahat. Vaillant, Demirdöküm'ü sektöründe çok daha ilerilere götürecek" dedi. Koç, 2002 yılında oluşturdukları stratejik plan çerçevesinde bazı sektörlerden çekilerek diğerlerinde odaklanma kararı aldıklarını hatırlatarak, Demirdöküm ve Vaillant şirketlerinin birlikteliğini de bu planları doğrultusunda hayata geçirdiklerini dile getirdi. Koç, Demirdöküm'ün sektöründe yarım asrı geride bırakmış "ilk ve tek şirket" unvanına sahip olduğunu kaydetti.

NEREYE YATIRACAĞIZ, BAKIYORUZ
Mustafa Koç, Demirdöküm'ün kendisi için ayrı bir değeri bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Demirdöküm'ü Vaillant gibi kendi alanında başarılı bir şirkete devrettiğimiz için içimiz çok rahat. Çünkü biliyoruz ki, Vaillant gibi başarılı bir şirket Demirdöküm'ü sektöründe çok daha ilerilere götürecek." Koç, 211 milyon Euro'yu ne şekilde değerlendireceklerine ilişkin şu anda çalışmaların devam ettiğini ve belli spesifik bir yer olmadığını ifade ederek, "Odaklandığımız 5 sektör var. Bunun dışına çıkmak gibi bir durumumuz şu anda yok. Tabii bu stratejik plan, durağan bir şey değildir. Şartlara göre yeniden yapılandırmalar da gündeme gelebiliyor" dedi. Vaillant Group Ortaklar Kurulu Üyesi Christoph Müller de, Türkiye'deki 'güzel ve etkileyici' ekonomik gelişmelerin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, "Türkiye de uluslararası iklimlendirme teknolojisi konusunda önemli bir yere gelecek" dedi.
Haberin fotoğrafları