kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

El-Maktum, parayı ödemedi dava bitene kadar süre istedi

İETT Garajı ihalesini 705 milyon dolarla kazanan Dubai Şeyhi El-Maktum'un şirketi Sama Dubai, belediyenin kendisine verdiği sürede parasını yatırmadı. Açılan davaları gerekçe gösteren şirket konu açıklığa kavuşuncaya kadar süre istedi..
İETT Garajı ihalesini 705 milyon dolarlık teklifiyle kazanan Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketi Sama Dubai, İstanbul Belediyesi tarafından verilen sürede parasını yatırmadı. KDV dahil 1 milyar 152 milyon YTL'yi daha önce peşin ödeyeceğini açıklayan Sama Dubai dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bir dilekçe vererek, arazi ile ilgili iki dava olduğu ve bu davalar nedeniyle konu açıklığa kavuşuncaya kadar durdurma talep etti. bu kararı almasında ihale şartnamesi ve ihale gününde söz konusu davalara bilgilerin bulunmaması ve bu konuda kendilerinin geç bilgilendirilmemiş olmaları etkili oldu.

DİLEKÇE VERDİ
Dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bir dilekçe göndererek konu açıklığa kavuşana kadar durdurma talep etti. Sama Dubai'nin gönderdiği dilekçe sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bir açıklama yaptı. Açıklamada, ihalenin yapıldığı 21 Mart'a kadar kendilerine mahkemelerden herhangi bir tebligat yapılmadığı belirtildi. Ancak satış ihalesinin yapıldığı 21 Mart'ta gazetelerde Mimarlar Odası'nın (İstanbul Büyükkent Şubesi) İstanbul 7. İdare Mahkemesi'ne de imar planının iptali, Şehir Plancıları Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası'nın da İstanbul 8. İdare Mahkemesi'ne ihalenin usulüne ilişkin davalar açtığının öğrenildiği belirtildi. Mimarlar Odasının açtığı davada ara kararın ihalenin yapıldığı 21 Mart'ta verildiği ancak Belediye'ye tebligatın 27 Mart'ta yapıldığı belirtilerek İstanbul 7. İdare Mahkemes'ne açılan dava ile ilgili olarak da mahkemeden bugün (dün) tebligat yapıldığı öğrenildi.

'İNCELİYORUZ'
Belediye açıklamasında gayrimenkulün inşaat haklarını düzenleyen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na ve ihaleye karşı davaların açılması dolayısıyla ihaleye ilişkin hukuki işlem sürecinin değerlendirilmesine devam edildiği bildirildi. Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sama Dubai'nin talebine ilişkin durdurmanın incelendiği ancak bunun talebin kabul edildiği anlamı taşımadığı belirtildi. Yetkililer, henüz yeni bir ihaleye çıkılması kararının da alınmadığını bildirdi. Mesai bitimi öncesi konuyla ilgili soruları "biz de bekliyoruz" diyerek yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş da yasal süreci bekleyeceklerini ve parası ödenmemesi durumunda İstanbul Levent'teki İETT Garajı'nın tekrar satışa çıkarılacağını söyledi.
Haberin fotoğrafları