kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sütlaç

Azıcık tuz attığınız 2 bardak suda pirinci kaynatın. Suyunu çekip, yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzün. Pirinç ununu 1 bardak sütle karıştırın. 3 bardak sütü tencereye koyun. Şekeri ve pişmiş pirinci katıp karıştırın ve fokurdatın. Bulamaç halindeki pirinç ununu azar azar tencereye ekleyin. Sütlacı ağır ateşte, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten almadan, yumurta sarısı ve vanilyayı katın. Bir taşım daha kaynatın ve ateşi söndürün.
Fırın sütlaç için: Sütlacı kaselere koyun. Bir yumurtanın sarısı, 1 kaşık tereyağı ve 2 kaşık sütü çırpıp, sütlacın üzerine dökün. Kaseleri, içinde su olan bir fırın tepsisine oturtun ve üzerleri kızarıncaya kadar, 150 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.

MALZEMELER 6 kişilik
*
4 su bardağı süt

* 1 su bardağı şeker

* 2 çorba kaşığı pirinç

* 1 çorba kaşığı pirinç unu

* 1 paket şekerli vanilya

* 1 adet yumurtanın sarısı

* Tuz
Üst malzemesi:
*
1 adet yumurtanın sarısı

* 1 çorba kaşığı tereyağı

* 2 çorba kaşığı süt