kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Bu yaz tatilde ne giymeli!

Plaj ve tatil kıyafetleri yaz modasının önemli detaylarından... Bikini, mayo ve pareoların yanı sıra tatil yöresinde gece- gündüz giyeceğimiz kıyafetler hep rahat ve şık olmalıdır. Son yıllarda Chanel, Gucci ve Dior gibi pek çok büyük marka sırf bu fikirden yola çıkarak, ayrı koleksiyonlar hazırlıyor. 'Cruise' ve 'resort' gibi tatil bölgesi anlamına gelen kelimelerle adlandırılan bu koleksiyonlara göz atarken, tatil planlarının hız kazandığı şu günlerde bu tasarımlardan söz etmeye karar verdim.

SANDALET ÇOK MODA
Tatile çıkarken genelde ihtiyacımız olan olmayan her şeyi bavulumuza koyarız. Ancak bikini ve mayoların dışında, bavulumuzu gereksiz kıyafetlerle doldurmamalıyız. Yanınıza şık ve her ortama uyum sağlayan kıyafetler götürmenizde fayda var. Bu senenin önemli parçalarından mini veya uzun elbiseleri tatile giderken yanınıza almayı unutmamanızı öneririm. Bunları hem gece hem de gündüz dışarı çıkarken giyebilirsiniz. Hatta şile elbiselerin birkaç farklı modelini de satın alabilirsiniz. Ayakkabı olarak bu sene sandaletler çok moda! Bu tasarımların hem sade hem de çok şık örneklerini mağazalarda bulabilirsiniz. Özellikle gece dışarı çıkarken yüksek ökçeli ya da dolgu topuklu ayakkabılara ihtiyacınız olabilir. Her ikisi de sezonun öne çıkan parçaları arasında yer alıyor. Elbise giymeyi sevmiyorsanız; bermuda ya da mini şort giyebilirsiniz. Bu modellerin de hem gece hem de gündüz için uygun olanları var. Ayrıca bu tasarımları farklı bluz ve tuniklerle giymeyi denemenizi öneririm. Değinmek istediğim bir konu daha var. Yazlık tasarımlar genelde vücut hatlarını ortaya çıkarır. Uçuşan elbiseler, mini etekler ve bikinileri giymek için kadınlar aylar öncesinden spor ve rejim yapmaya başlar.

KUSURSUZ VÜCUTLAR
Güzel ve hoş görünmenin dışında spor yapmak ve düzenli beslenmek her şeyden önce sağlık için gereklidir. Bu konuya değinmemin sebebi; geçenlerde günümüzde estetik operasyon yaptıran kişilerin yaş ortalamasının çok düştüğünü okumam. Aynı yazıda zayıflamayı, güzel görünmeyi, kusursuz olmayı saplantı haline getiren ve bu yüzden psikolojik problemler yaşayan insanların ne kadar çoğaldığına değiniliyordu. Bunun sebepleri arasında modacıların kusursuz vücutlar için tasarladığı kıyafetler, trendler ve incecik mankenler sayılıyordu. Hepimiz her şeyden önce sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşamı hedeflemeliyiz.