kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Falafel
2,5 lt. sıcak suya karbonat ekleyin ve nohutları gece boyunca içinde bekletin. Kullanmadan önce süzün ve çok küçük kırıntılar haline gelene kadar robotta öğütün. Baharatları ve unu ilave edin. Eğer karışım çok kuru olursa biraz daha su ilave edin. 3 cm. çapında küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. Yağı kızdırın ve bol yağda altın rengi alana kadar 2-3 dakika kızartıp, kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını süzün. Taze pita ekmeğinin içinde, humus, tahin, taze sebze salatası ve acı biber sosuyla sıcak servis yapın.

6 kişilik
* 12.5 su bardağı nohut
* 2 tatlı kaşığı karbonat
* 1 tatlı kaşığı kişniş
* 3 diş sarmısak
* 1/4 su bardağı maydanoz
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1/2 tatlı kaşığı arnavut biberi
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/4 su bardağı un
* Yağ