kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Daniel Craig Eva Green

Bond bu kez lord rolünde

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
Yeni Bond Daniel Craig, bu kez 'Lord' olarak Cannes'da karşımıza çıktı. Türkiye'de dünya vizyonuyla aynı anda aralık ayında gösterime girecek olan 'Altın Pusula' (Golden Compass) adlı dev bütçeli Hollywood yapımının özel basın toplantısında; dünya basınıyla buluşan aktörün keyfi yerine. Craig, şubat ayında çekimlerine başlayacağı yeni Bond macerası öncesi araya başka filmler sığdırmayı belli ki başarıyor. Tamamını değil, tanıtım amaçlı bir bölümünü izleyebildiğimiz filmdeki gibi sakallı haliyle karşımıza çıkan Craig, bu kez Nicole Kidman ile başrolü paylaştığı fantastik macerada gizemli bir gezgin rolünde boy gösteriyor.

Kıdman katılamadı
Filmde gizli güçleri olan bir kadını canlandıran Nicole Kidman, halen Avustralya'da çekimde olduğundan katılamadıysa da; Daniel Craig, Sam Elliot ve Eva Green olmak üzere oyuncu kadrosu karşımızdaydı. 'Altın Pusula', İngiliz yazar Philip Pullman'ın fantastik macera kitaplarından uyarlama. Filmde dünyayı kötücül güçlerden kurtarmak; İngiliz çocuk oyuncu Dakota Blue Richards'ın canlandırdığı 12 yaşındaki yetim bir kız çocuğuna düşüyor. Lord amca rolündeki Daniel Craig, önceleri ona bencil ve sert davranırken ilerleyen dakikalarda işin rengi değişiyor.

Craig ipucu vermiyor

Kitabı okumadığımız için bilmiyoruz ama zaten Craig de iyi veya kötü adam olup olmadığı konusunda ipucu vermemekte kararlı! "Filmdeki her ayrı yaratık ayrı bir insan karakterini temsil ediyor" diyen Craig, şeytanın tanımını da "Herkesin derinliklerinde kendi şeytanı vardır. Önemli olan kendinizi iyiliğe adamaktır" diye yaptı. 'Casino Royal'den sonra yeniden Craig ile bir filmde rol alan ve iyi huylu bir cadıyı canlandıran Eva Green ise bu tesadüfü soranlara; "Biz evlendik" esprisiyle yanıt verdi. Kısaca bu ilk film başarılı olursa, 'Harry Potter' ve 'Yüzüklerin Efendisi' gibi sinemada İngiliz usulü iyi ile kötünün ilahi mücadelesi üzerine yeni bir seri başlayabilir.