kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hareme girdiler GALERİ

Yeni Haber
WTA Tour İstanbul Cup 2007 tenis turnuvasının resmi açılışı dün Topkapı Sarayı'nda yapıldı. Sharapova, Williams, Dementieva, Harem Dairesi'ni gezerek, burada sultanların giydiği kıyafetle fotoğraf çektirdi.

WTA Tour İstanbul Cup 2007 Tenis Turnuvası'nın resmi açılışı Topkapı Sarayı'nda Turizm Bakanı Atilla Koç ile sporcuların da katıldığı bir kokteyl ile yapıldı.

Topkapı Saray bahçesinde gerçekleştirilen açılış törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, turnuvanın 2 numaralı seri başı Rus Elena Dementieva ile birlikte turnuvanın özel ödülü olan, altın ve pırlantalarla süslü raket prototipinin yanında medyaya poz verdi. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Koç, tenisin, Anadolu'nun her tarafına yayılması gerektiğini söyledi. Bakan Koç, Rus tenisçiye, arka yüzeyinde lale motifi olan gümüşten yapılmış bir ayna armağan etti.

Ünlü tenisçilerin Harem'deki fotoğrafları için tıklayınız

Dünyanın ünlü tenisçilerine ev sahipliği yapan ve ülke tanıtımına önemli katkıları olan bu turnuva, 'İstanbul Cup sultanını arıyor' sloganıyla dünya tenis severlerinin karşısına çıkıyor olmasının Türkiye'nin tanıtımı için yararlı olduğunu belirten Bakan Koç, sportif başarılara Turizm Bakanlığı olarak katkıda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Açılış töreninden sonra yapılan basın toplantısında konuşan ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, yağmurun turnuva anında devam etmemesi dileğinde bulundu.

Sharapova, bir akademide yetiştiğini, bu seviyeye gelmesinin kolay olmadığını belirterek, ''Bir tenisçi, çok büyük emekler ve paralarla yetişiyor. Türkiye'de de genç tenisçiler için oluşturulan fona katkıda bulunulmalı ki bir gün başarılı tenisçiler, Grand Slam kazanabilecek tenisçiler yetişsin.'' dedi.
Bu arada açılışta, sarayın bahçesine kurulan platformda yapılan basın toplantısı sırasında yağmur yağmaya başlayınca, konuşmacılar ve davetliler zor anlar yaşadı.

Öte yandan Sharapova, Williams, Dementieva ve İsviçreli Patty Schnyder ve bazı tenisçiler Harem Dairesi'ni gezerek, burada sultanların giydiği kıyafetle fotoğraf çektirdi.