kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ZARA "haram" kumaşlı giysisini piyasadan çekti!

Yeni Haber
İspanyol giyim firması Zara "Haram" kumaş kullandığı giysisini Yahudilerden özür dileyerek İsrail piyasasından çekti. ..
İspanyol giyim firması Zara, İsrail'deki mağazalarında satışa sunduğu ve pamukla keten karışımı "haram" kumaş kullandığı bir giysisini, Yahudilerden özür dileyerek piyasadan çekti.

Musevilikte, bir giyside pamuk ve keten karışımı kumaşın kullanılmasının yasak olmasına rağmen, Zara'nın İsrail'de piyasaya sürdüğü bir giysisinde bu tür bir kumaş kullanması polemiğe yol açtı.

Zara, sadece 30-40 kadar kişinin bu olaydan etkilendiğini belirtmesine rağmen, aşırı dinci Yahudilerden gelen tepkiler üzerine özür dileyerek ürününü piyasadan çektiğini açıkladı.

Pamuk ve keten karşımı "haram" kumaştan yapılan giysinin bir "hata" sonucu İsrail'de piyasaya sürüldüğünü duyuran Zara, büyük yatırımlarının olduğu İsrail'de zor durumdan kurtulmak için ülkenin büyük gazetelerine ilan vererek özür diledi.

İlanda, "Zara firması, hatadan dolayı üzüntü duyar ve başta dindarlar olmak üzere İsrail'deki tüm müşterilerine bu olayın tekrarlanmayacağını garanti eder" denildi.

İsrail'de 15 mağazası ve 900 çalışanı bulunan Zara'nın bu ülkede yıllık 340 milyon dolar ciro yaptığı bildirildi. Zara'nın da ait olduğu İnditex grubuna bağlı başka bir giyim mağazası Bershka ise geçen yıl bu kez Müslümanların tepkisini çeken benzer bir olayla
karşılaşmıştı.

Bershka 'nın piyasaya sunduğu kıyafetlerin etiketlerinde cami figürü bulunmasının tepkilere yol açması üzerine etiketler değiştirilmişti.