kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Okulunu bıraktı kaçtı, öldürüldü

Murat KARAMAN / MERKEZ
17 yaşındaki Oya Can, okulunu yarıda bırakıp kaçarak birlikte yaşadığı genç tarafından, 7 aylık oğlunun gözleri önünde bıçaklanarak öldürüldü..
Adana'da 17 yaşındaki Oya Can, lisede öğrenim görürken Halil İbrahim Uçan ile tanışarak ona âşık oldu. Genç kızın ailesi Halil İbrahim Uçan'ın uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve hırsızlık yaptığını öne sürdü. Ailesi, genç kızdan bu ilişkiyi bitirmesini istedi. Ancak tüm uyarılara rağmen Oya Can, ailesine karşı geldi ve okulunu da yarıda bırakarak yaklaşık 1.5 yıl önce Uçan'a kaçtı. Nikâhsız olarak birlikte yaşamaya başlayan çiftin 7 ay önce bir bebekleri doğdu. Ancak çift arasında önceki gece Koza mahallesi 5. sokak 15 numaralı evlerinde bilinmeyen bir nedenle tartışma meydana geldi. Alkollü olduğu iddia edilen Halil İbrahim Uçan, tartıştığı Oya Can'a vurdu. Tartışma sırasında çiftin 7 aylık bebekleri uyandı. Bu arada sinirlerine hâkim olamayan Halil İbrahim Uçan, mutfaktan aldığı bıçağı Oya Can'a rastgele sallamaya başladı.

POLİSİ KAYINVALİDE ARADI
Genç kadın, oğlu Ferit Can'ın gözü önünde kalbine, karnına ve bacağına isabet eden 5 bıçak darbesiyle olay yerinde hayatını kaybetti. Yan odadan küçük çocuğun çığlıklarıyla uyanan, Halil İbrahim Uçan'ın aynı evde oturan annesi Zeynep Uçan, Oya Can'ın kanlar içerisindeki cansız bedeniyle karşılaştı. Halil İbrahim Uçan, suç aleti bıçak ile birlikte kaçarken, Zeynep Uçan'ın ihbarıyla olay yerine gelen polis, zanlının yakalanması için çalışma başlattı. 7 aylık Ferit Can'a yakınları sahip çıktı.
Haberin fotoğrafları