kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Listeler pazartesi askıdan iniyor!

Yeni Haber
22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimi için muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listeleri 21 Mayıs pazartesi günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.

Türkiye'de ilk kez Bilgisayar Destekli Seçmen Kütük Sistemi'ne (SEÇSİS) göre oluşturulan seçmen listeleri 9 Mayıs 2007 tarihinden beri askıda bulunuyor.

Herhangi bir sebeple seçmen kütüğüne yazılamamış olanlar, 22 Temmuz 1989 tarihinde ve daha önce doğanlar, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacıyla listenin askıya çıkarıldığı seçim bölgesine gelenler, kimlik ve adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlarla, özellikle Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunmayanlar, askerlikten terhis olanlardan listede kaydı bulunmayanlar, taksirli suçlardan hükümlü veya tutuklu olduğu halde düzenlenen tutuklu seçmen listesine yazılmamış olanlar listelere yazılabilecek.

Seçmen kütüğünde kayıtları olmayanlar, askı yerlerinde hazır bulundurulacak ya da ''www.ysk.gov.tr'' internet adresinden temin edilebilecek Seçmen Yeni Kayıt Formu'nu doldurarak askı yeri görevlilerine teslim edecek.

İkametgahını diğer bir ilçeye veya aynı ilçe dahilinde bir muhtarlık bölgesinden diğer bir muhtarlık bölgesine nakleden seçmenler, yeni ikamet ettikleri muhtarlık bölgesi askı listesine kaydolacak.