kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Bugünkü gençliğe güveniyorum

ANKA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 81 il ve KKTC'den gençlik temsilcilerini kabul etti. Erdoğan kabulde, yüz binlerce gencin Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde canlarını feda ettiğini, o kuşağın evlatlarının pırıl pırıl bir genç nesle kapı araladığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık'ta 81 ilden ve KKTC'den gençleri kabul etti. Erdoğan kabulde yaptığı konuşmada, bugünün Türk milleti için çok önemli bir başlangıcın yıl dönümü olduğunu belirtti. Gençliğe olan güvenini dile getiren Erdoğan, "Yeni gençlik Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Gençliğe Hitabe'sinde söylediği gibi, istiklalimizi, Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek sorumluluğunu, inanıyorum ki en güzel şekilde yerine getiriyor, yerine getirmeye de devam edecek" diye konuştu.

"19 Mayıs 1919 günü Atatürk'ün Samsun'a gelişi ile başlatmış olduğu vatan topraklarının istilasına karşı bayrak açma, istiklal meşalesini yakma mücadelesi Amasya, Sivas ve Erzurum ile adeta noktalanmış ve millet olarak bu istiklal mücadelesinde istikbalimizi kazanmışız" diyen Erdoğan,şunları söyledi:

"Ne mutlu ki o günlerde bağımsızlık için şehitlik mertebesine ulaşan o yiğit memleket evlatları aynı ruh kökünden gelen yepyeni, pırıl pırıl bir genç nesle kapı aralamış, milletimizin yeniden var oluşuna vesile olmuştur. Bu yeni gençlik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabesinde söylediği gibi, istiklalimizi, Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek sorumluluğunu inanıyorum ki en güzel şekilde yerine getiriyor, yerine getirmeye de devam edecek. Zira bugün artık Cumhuriyetimize sıkı sıkıya bağlı, anayasamızda belirtilen demokratik, laik, sosyal devlet ilkelerinin tümüne birden sahip çıkan bir gençlik var. Çünkü, bu gençlik mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temelinin bu dört ilkeyi muhafaza ve müdafaa etmekten geçtiğinin şuurunda olan gençliktir. Bugünkü gençlik yine büyük Şair Yahya Kemal'in de dediği gibi 'kökü mazide olan ati bir gençlik.' Yani, asırlarca geriye uzanan tarihi mirasına da geleceğine de sonuna kadar sahip çıkan bir gençlik. Ananeleriyle, geleceği buluşturan bir gençlik. İşte bunu başarmak durumundayız. Eğer ananeleri bir tarafa koyar sadece geleceği konuşursak o zaman ruhu olmayan, kökü olmayan bir ağaca döneriz ki bunun hiçbir anlamı olmaz ve çürümeye mahkum olur.

Erdoğan gençliğin, sahip olduğu medeni mirasa sahip çıkarak, Türkiye'yi ve Türk milletini aydınlık yarınlara taşıyacağını ve dünyaya örnek uygarlık adımları atacağını ifade etti.