kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Müslüman Sol'dan AK Parti'ye destek

Hülya KARABAĞLI/ ANKARA
AKP ile el sıkışma hazırlığında olan CHP'nin eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay'ı, birlikte "Müslüman-sol" parti kurma girişiminde bulundukları Mehmet Bekaroğlu da destekledi..
CHP'nin eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay'ın, AK Parti ile tokalaşma hazırlığına, 'Müslüman-sol'dan tam destek geldi. Günay ile birlikte "Müslüman sol' parti kurma girişimlerini yürüten Mehmet Bekaroğlu, "Ertuğrul Bey'in AK Parti'ye gitmesi, platformun siyasallaşmasını zorlaştırır. Ama, AK Parti'ye gitme kararı alırsa desteklerim. Arkadaşımın arkasındayım" dedi. Eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu, platformda müzakerecilik görevini üstlenen Ertuğrul Günay'ın, AK Parti'nin teklifine ilişkin kendisini bilgilendirdiğini ve gelişmelerden haberi olduğunu söyledi. "Ertuğrul Bey, henüz karar vermedi" diyen Bekaroğlu, "Alacağı karar ne olursa arkasındayım" dedi. İkili arasında teklifle başlayan diyalog şöyle gerçekleşti:
Günay: Sayın Bekaroğlu, AK Parti'den teklif geldi.
Bekaroğlu: Sayın Günay, 60 yaşına geldiniz. Bu düşüncelerinizle nereye gitseniz bir farklılığı temsil edersiniz. Parlamentoda bir Ertuğrul Günay olması bizi mutlu eder. Ertuğrul Günay'a kırılmayız. Sizin orada olmanız Türkiye'nin menfaatinedir.
Günay: Henüz karar vermedim.
Bekaroğlu: Ne olursa olsun, arkanızdayız. Önümüzdeki dönem siyaset açısından daha sancılı görünüyor. 367 krizi, siyasette hareketliliği gösteriyor. Evet derseniz, arkanızdayız. Bireysel olarak da ben desteklerim.

DANIŞMAYA DEVAM
SABAH'a konuşan Günay, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın teklifte bulunduğunu ve başbakanın aramasından memnun olduğunu söyledi. "Edirne'den Hakkari'ye kadar tanıdığım herkese soruyorum. Herkesi dinliyorum" dedi. CHP'ye olan kırgınlığını gizlemeyen Günay, kararını gelecek hafta netleştireceğini belirtti ve şöyle dedi: "İhraç kararı verildiğinde onurum incindi. Ben, yapay bölünmelerin, etnik ve dinsel gibi bölünmelerin doğru olmadığına inanıyorum. Türkiye'nin 30 yaşında en genç milletvekili ben oldum. Şimdi 58 yaşındayım. Siyasetin nimetini de külfetini de gördüm. Herkes benim bir siyasi parti telaşı içinde olmadığımı bilir."