kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'40 çürük yumurta bir yumurta etmez'

Ergun AKSOY- Ercan DEMİRCİ / VAN
Van'da yaptığı açılışlar mitinge dönüşen Erdoğan, sağ ve sol partiler arasındaki seçim ortaklıklarını çürük yumurtaların birleşmesine benzetip, muhalefete "22 Temmuz'da mahcubiyet yaşayacaklar" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'40 çürük yumurta bir yumurta etmez'
Başbakan Tayyip Erdoğan, 10 bakan ve çok sayıda milletvekili çıkarma yaptığı Van'da DYP-Anavatan birleşmesi ve CHP-DSP ittifakını "40 tane çürük yumurtayı bir araya getirsen bir sağlam yumurta etmez" diye yorumladı. Erdoğan, 22 Temmuz seçimleri için muhalefet partilerine meydan okuyarak 'şimdiden geçmiş olsun' mesajı gönderdi.

Karanfil dağıttı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten sonra kürsüye çıkan Erdoğan, alanda toplananlara beyaz ve kırmızı karanfil dağıttı. Konuşması sık sık "Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesilen Erdoğan, CHP ve muhalefete yüklenirken kalabalıktan sık sık "yuh, korkaklar" sloganlarıyla destek buldu. Erdoğan, Çankaya seçimi için oylamaya katılmayan muhalefeti, "Bir öğretmenin yeri okuldur, sınıftır. Doktorun yeri hastanedir, milletvekilinin yeri de parlamentodur. Bunlar ne yazık ki parlamentodan kaçmışlardır. Hastaneden kaçan doktor ne kadar muteberse, okulu terk eden öğretmen ne kadar muteberse parlamentoyu terk eden milletvekili de o kadar muteberdir" şeklinde eleştirdi.

Birleşmelere gönderme
AK Parti iktidarı göreve geldiğinde Merkez Bankası kasasında 26 milyar dolar bulunduğunu, bu miktarın şu anda 66 milyar dolara ulaştığını belirten Erdoğan, "Bunda CHP var, bunda ANAP var, DYP var, MHP var. Hepsi var. 40 tane çürük yumurtayı bir araya getirsen, bir sağlam yumurta etmez. Vakıa bu. Şimdi bir araya geliyorlar" dedi.

22 Temmuz uyarısı
Ülkede dikili ağacı olmayanlara milletin görev verdiğini ama onların görevlerini yapmadığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "22 Temmuz'da çok daha büyük bir mahcubiyet yaşayacaklar. Ben diyorum ki, onlara şimdiden geçmiş olsun, çünkü bu milletle gönül bağını kuramadılar, millete hep tepeden baktılar, milletin egemenlik haklarını kullanmasından rahatsız oldular, Türkiye bir kez daha şahlanacak, bir kez daha bu halk, bu ülke gücünü dirayetle ortaya koyacak. Demokrasimiz yeniden milletimizin güçlü iradesini ortaya çıkaracak."