kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Hakkımı helal etmem'

ANKARA
Baykal'ın "Zeki Sezer milletvekili olmalı" sözlerine Rahşan Ecevit'ten destek geldi. Ecevit, "Bu kararına çok üzüldüm. Bunu yaparsa hakkımı helal etmeyeceğimi söyleyeceğim" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Hakkımı helal etmem'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in milletvekili adayı olması çağrısına Rahşan Ecevit'ten destek geldi. Sezer'in "Kararlıyım, bu bir ilke meselesi" demesine rağmen Ecevit, "Bu kararından dolayı çok üzüldüm. Bunu yaparsa hakkımı helal etmeyeceğimi söyleyeceğim" dedi. CHP-DSP güç birliği anlaşmasının gerçeklemesinde büyük katkısı olan DSP Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, dün evinde bir basın toplantısı düzenledi. Ecevit, iki sol partinin halkın duygu ve düşüncelerine kulak vererek güç birliği yapmaya karar verdiğini belirtti ve "Meclis'te güç birliği ses birliği demektir. İki parti yan yana gelince daha güçlü ses verecektir. Sol seçmen CHP ve DSP'ye şükran borçludur. Ben de şükran borçluyum" dedi. Ecevit, görüşme sürecinde CHP lideri Baykal ile görüşmediğini bildirdi. DSP'ye 'hakkaniyet' ölçüsünde milletvekilliği verilip verilmediği sorusunu "Ben rakamlarla ilgilenmiyorum. Benim için önemli olan güç birliğidir" diye yanıtlayan Ecevit, Zeki Sezer'in milletvekili olmama düşüncesine şu sözlerle karşı çıktı: "Üzgünüm. Televizyondan duydum. Kendisine böyle bir şey yaparsa hakkımı helal etmeyeceğimi söyleyeceğim."

8 MADDELİ BEKLENTİ LİSTESİ
Ecevit, basın toplantısında güç birliğinden neler beklediğini de anlattı. İşte Ecevit'in 8 maddeye sığdırdığı beklentileri:

* Milli bir ekonomi programı izlenmeli.

* Türk kimliği sulandırılmamalı.

* AB ve ABD'nin 'dayatmaları' geri çevrilsin.

* KKTC'nin bağımsızlığının tanınması sağlansın.

* Türkiye, AB ve ABD'nin pazarı olmaktan kurtarılsın.

* Toprak satışları durdurulsun.

* Irak'la ilgili politika oluşturulsun.

* ABD'nin yürüttüğü BOP projesi kapsamında kurulması düşünülen 'kukla Kürdistan'ın' Türkiye'nin milli güvenliği ve ulusal çıkarları açısından tehlikeleri göz önünde bulundurulsun.
Haberin fotoğrafları