kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Bonozedelere vergiden Meclis'te vazgeçilecek'

Başbakan Yardımcısı Şener, tasarıda yer alan yüzde 15 faiz vergisi alınmasına yönelik maddeyi Meclis'te önerge vererek iptal edileceğini söyledi..
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bonozedelere ödeme yapılmasına yönelik tasarıda yer alan yüzde 15 faiz vergisi alınmasına yönelik maddeyi değiştireceklerini söyledi. Şener, "Şu anki mevcut sisteme göre özel ek vergi tahsil edilmemeli" dedi. Şener, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada bonozedelerin tepki gösterdiği yüzde 15 faiz vergisi konusunda çalışma başlattıklarını, Meclis Genel Kurul görüşmeleri sırasında da değişikliğe gideceklerini söyledi. Şener, bonozedelerin bugüne kadar gelen faiz tutarlarını alacaklarını belirterek, bunun başlangıç tarihine de Bakanlar Kurulu'nun karar vereceğini kaydetti. Şener, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen tasarıda yer alan yüzde 15 stopaj vergisinde "hakkaniyet olup olmadığına" yönelik sorularla karşılaştığını kaydederek, "Bu madde üzerinde bazı müzakereler oldu. Vergi kanunlarımız sıkça değiştiği için alacaklıların parayı yatırdıkları 2003'ten önceki tarihe rast geldiğinden bu konu ciddiyetle incelenmeli. Şu anki mevcut sisteme göre özel ilave vergi tahsil edilmemeli" değerlendirmesini yaptı.

'ANAPARAYA VERGİ OLMAZ'

Anaparaya vergi uygulanamayacağını anlatan Bakan Şener, "Vatandaşın yatırdığı para geliri ifade etmediğinden vergi dışında. Bu para üzerine hesaplanan faiz dönem içinde elde edilmiş gelir sayıldığından diğer vatandaşlarımız gibi bununda vergisinin ödenmesi gerekir. Özel bir düzenleme yapılmış. Sistemin bütünü ile ilgili değil. Bono mevduat değil. Bu konuda tekrar bir çalışma yapacağız. Genel Kurul'da gereken düzeltme yapılacak" diye konuştu.