kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

İki havalimanı ile TAV'ın Afrika'daki merkezi Tunus oluyor

EBRU ERDOĞAN
Tunus'taki iki havaalanı ihalesini kazanan TAV Holding'in Başkanı Akın, Tunus'taki varlıklarının Türkiye için fırsat olduğunu söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
İki havalimanı ile TAV'ın Afrika'daki merkezi Tunus oluyor
TAV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Tunus'ta ihalesini kazandıkları iki havaalanının, Afrika'nın 'hub'ı (merkezi) olacağını söyledi. TAV'ın Tunus'taki varlığının Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu belirten Akın, Türkiye'nin Tunus'un iç ve dış ticaretinde üst sıralarda yerini alacağını belirtti. Türkiye'nin en büyük havalimanı işletmecisi TAV, Tunus'ta Enfidha ve Monastir uluslararası havalimanları için dün başkent Tunus'ta bir anlaşma imzaladı. Tören öncesinde konuşan TAV İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Sani Şener, mevcut havalimanı Monastir ile sıfırdan yapılacak Enfidha Havalimanı'nı 40 yıl işleteceklerini söyledi. Yeni yapılacak olan Enfidha Havaalanı için iki yılda 500 milyon dolarlık yatırım yapılacağını dile getiren Şener, inşaatına hemen başlanacak havaalanının 7 milyon yolcu kapasiteli olduğunu anlattı. Enfidha'ya 45 kilometre uzaklıkta bulunan Monastir Havalimanı'nın da 1 Haziran'dan itibaren devralma çalışmalarına başlanacağını belirten Şener, bu havaalanının da 1 Ocak 2008 itibariyla işletmesine geçeceklerini söyledi.

'YERİMİZİ ALACAĞIZ'
Monastir'in yıllık yolcu kapasitesinin 3.5 milyon olduğunu ve geçen yıl bu rakamın 4.2 milyon olarak gerçekleştiğini dile getiren Şener, "Dünyada 4.2 milyar yolcu havayolunu kullanıyor. 2020'de sayı 9 milyara ulaşacak. Dünyada 2 bin havalimanının sadece yüzde 2'si özel. Kaynak sıkıntısı nedeniyle havalimanları hızla özelleştirilecek. Biz de yerimizi alacağız" dedi.
Haberin fotoğrafları