kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Şirketlerden

Miroil, atık yağ sorununa çözüm olacak
TÜRKİYE'DE
bir süredir tartışılan atık yağ sorununa, radikal çözümler getiren Miroil; ABD'den sonra ülkemizde. Özellikle yemek endüstrisi, oteller, restoranlar ve ön kızartma yapan endüstriyel yiyecek üreticileri için büyük avantajlar sağlan Miroil, antioksidan içeren bir proses. ABD'de Bernard Friedman adlı bir bilimadamı tarafından geliştirilen uygulama ile; atık yağ sorunu minimize ediliyor. Kızartma yağına ilave edilen Fryliquid adlı doğal antioksidan ile Frypowder adlı filtre yardımcı prosesi sayesinde kızartma yağlarının sabunlaşması ve reçineleşmesi önleniyor. Türkiye'ye Spimpex Dış Ticaret tarafından getirilen ürünler, geçen yıl Paris'te düzenlenen SİAL-Dünya Gıda Teknolojileri Fuarı'nın en önemli inovatif ürünü olarak nitelendirildi.

Penguen üretimi yüzde 30 artıracak
PENGUEN
Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu, 2007 yılında üretimi yüzde 30 artıracaklarını söyledi. Gençoğlu, reçel grubunda pazar lideri olduklarını belirtirken, reçel sektöründen sonra konserve sektöründe de lider olmayı hedeflediklerini kaydetti. Gençoğlu, şöyle konuştu: "2006' da 30 bin ton olan yıllık üretim tonajımızı yüzde 30 artırıp 2007 yılında 40 bin tona çıkaracağız. Üretim kapasitelerinde yapılan artış sezonsal üretimler nedenli 2008 cirosuna yansıyacak. Penguen Gıda, 2007 yılında iç piyasada 35 milyon YTL satış, dış piyasada 40 milyon YTL ihracat ve yüzde 15 faaliyet kârı hedefliyor."

Denim yarışmasında son dönemece girildi
TÜRKİYE
Denim Sanayici ve İşadamları Derneği (DENİMDER) tarafından düzenlenen Turkishblue Denim Tasarımı Yarışması'na başvuran 160 gençten 12'si finale kaldı. Tasarımın "jean" liği için yarışan gençler, 24 Mayıs'ta Swiss Otel'de düzenlenecek olan tören ile ödüllerini alırken, denim sektörü de Türk denim modasını zirveye taşıyacak yaratıcı tasarımcılara sahip olacak. DENİMDER'in, Türkiye'nin denim modasına yön verecek tasarımcıları yaratmak üzere Şubat ayında "Turkishblue Tasarım Yarışması" başlattığı yarışmada finale kalan 12 finalisti aralarında moda dünyasının ünlüleri manken Güzide Duran, modacı Bahar Korçan, ressam İsmail Acar, fotoğraf sanatçısı Tamer Yılmaz'ın da bulunduğu jüri seçti.

Cadbury Kent, 1 milyar YTL ciro hedefliyor
CADBURY
Kent Gıda A.Ş Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Taşçı, 2012'de 1 milyar YTL ciro hedeflediklerini söyledi. Taşçı, Cadbury Kent'in hedefleriyle ilgili yaptığı açıklamada, firmanın 2005'de 268 milyon YTL olan net satışlarını yüzde 32 artarak 2006'da 353 milyon YTL'ye, ihracatını ise 67 milyon dolardan 104 milyon dolara çıkarttığını belirtti. Şirket şeker kategorisinde yüzde 63'lük pazar payı lider.
Haberin fotoğrafları