kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Boş yere 18 yıl hapis yattı!

Yeni Haber
ABD tecavüz suçundan mahkum olan ve 18 yıl hapiste yattıktan sonra suçsuzluğu ortaya çıkan bir kişiye 5 milyon dolar tazminat ödedi. ..
Tazminatı ödeyen Connecticut eyaletinin Demokrat Partili meclis başkanı James Amann, 5 milyon dolarlık tazminat ödenmesi kararının oy birliğiyle alınmasından önce yaptığı açıklamada, suçsuz yere hapis yatan James Tillman'a (45) ödeyecekleri paranın miktarı ne olursa olsun bu adli hatayı telafi edemeyeceklerini ancak kendisinin hayatını devam ettirmesine yardımcı olabileceklerini söyledi.

Sanığın siyah, kurbanın beyaz olduğu Tillman'ın davasında, ırkçı imaların gündeme geldiği ve polisin hiçbir zaman gerçek suçluyu yakalayamadığı belirtiliyor.

Şu an 45 yaşında olan Tillman, 1988'te tutuklanmasından bir yıl sonra 45 yıl hapse mahkum olmuş, 2006'da da DNA testiyle suçsuzluğunun kanıtlanmasından sonra beraat ederek serbest bırakılmıştı.

Connecticut'un Cumhuriyet partili Valisi Jodi Rell de eyalet adına
Tillman'dan kamuoyu önünde özür dilemiş ancak kendisine çok daha az bir miktar olan 500 bin dolar tazminat önermişti. Vali Rell bugün de, meclisin 5 milyon dolarlık tazminat kararını desteklediğini söyledi.