kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Beyninin yarısı eksik doğmuş!

Yeni Haber
İngiltere'de 2 yaşındaki bir kız çocuğunun beyninin yarısı doğuştan yok...
İngiltere'de, 2 yaşındaki bir kız çocuğunun doğuştan beyninin yarısının olmadığı tespit edildi.

The Sun gazetesinin haberine göre, görünüşte gayet sağlıklı bir bebek olarak dünyaya gelen Chase'de daha sonra bazı belirtiler görülmesi üzerine doktora başvuran ailesi, şoke edici durumla karşılaştı. Chase'deki anormallikleri tespit etmek için yapılan tetkikler çerçevesinde çekilen beyin MR'ında, küçük kızın
kafatasının sol tarafının içinin boş olduğu görüldü.

Böyle bir vakanın çok nadir olduğunu belirten doktorlar, gelecekte kızın durumunun ne olacağı konusunda da tahminde bulunmakta güçlük çekiyor.

ŞOKE EDİCİ AN

Anne Stephanie Jepson, insan hayatında unutulmaz anlar olduğunu belirterek, doktorlar kızının beyin MR'ını gösterdiklerinde dehşete düştüğünü anlattı.

Anne Stephanie, "Chase'in beyninin sol tarafı yoktu. Sağ taraf gayet normal olduğu halde, kafatasının sol tarafında büyük bir siyah boşluk vardı" diye anlattı.

Hamilelikte yapılan testlerde hiçbir anormallik bulunmadığını, Chase'in gayet sağlıklı bir bebek olarak dünyaya geldiğini anlatan Stephanie, sonraki aylarda Chase'in çok uyuduğunu fark ettiklerini söyledi.

Anne Stephanie, 7 aylıkken Chase'in sağ kolunu fazla hareket ettiremediğini ve elinin hep yumruk halinde durduğunu fark ettiklerini, yapılan tedaviye cevap vermemesi üzerine 21 aylıkken beyin MR'ının çekildiğini anlattı.

Doktorların küçük kızın gelecekte durumunun ne olacağı konusunda kesin tahminlerde bulunamadıkları, Chase'in hiçbir zaman konuşamayacağı, yürüyemeyeceği, ancak normal insanların yaptığı pek çok şeyi yapabileceğini de söyledikleri bildirildi.

Küçük kızın şu anda sadece birkaç kelime konuşabildiği ve çeşitli aletler yardımıyla ayakta durabildiği belirtildi.

Beynin sol kısmı dil, işitme gibi faaliyetleri kontrol ediyor. Ancak beynin sağ tarafının, genellikle solun kontrolünde olan işlevleri de yerine getirebileceği belirtiliyor.

Tıbbi Araştırma Konseyi Başkanı Prof. Colin Blakemore, böyle bir durumun bir yetişkin için felaket olabileceğini belirterek, "Ancak bir çocuk beyni, adapte olma ve fazladan sorumluluk yüklenme gibi şaşırtıcı bir kapasiteye sahip" dedi.