kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Paris cezayı beğenmedi

Yeni Haber
Hilton otellerinin varisi Paris Hilton, şartlı tahliyenin gereklerini yerine getirmemesi nedeniyle 45 gün hapis cezasına çarptırılmasını "zalimce" ve "haksız" buldu.

Medyatik Paris Hilton, cezaya çarptırılmasından sonra Los Angeles'taki evinin önünde bekleyen foto muhabirlerine, hakime doğruyu söylediğini, ancak kendisine haksızlık edildiğini düşündüğünü belirtti.

26 yaşındaki Hilton, "Bu ceza, hem zalimce hem de haksız. Bunu hak etmedim" dedi. Hilton ayrıca, halkla ilişkiler sorumlusu Elliot Miuntz ile "kendisini bu karmaşaya soktuğu" gerekçesiyle yollarını ayırdı.

Müvekkilinin "meşhur olması nedeniyle hedef seçildiğini" ileri süren avukatı Howard Weitzman, Hilton'un cezasının hafifletilmesi için temyize başvuracağını bildirdi.

Los Angeles üst mahkeme yargıcı, geçen cuma görülen davada Hilton'u geçici olarak iptal edilmiş ehliyetle araç kullanmaktan 45 gün hapse mahkum etti.Hilton, duruşmada "ehliyetinin iptal edildiğini bilmediğini" ve "yasalara saygılı olduğunu, bundan sonra da hep saygılı olacağını, üzgün olduğunu" söylemiş, ancak yargıç, Hilton'un "ehliyetinin geçici olarak iptal edildiğini bilmediğine inanmadığını, polisin bunu kendisine bildirdiğini belirterek, "kendisine söylenen her şeyi göz ardı ederek, sonucu ne olursa olsun araç kullanmak istediğini düşünüyorum" demişti.

Kararını, "şartlı tahliye kaldırılmıştır, 45 gün hapis" diyerek açıklayan yargıç, Hilton'un 5 haziranda cezasını çekmek üzere hapishane yetkililerine teslim olmasına karar vermişti.

Hilton geçen yıl Eylül ayında Hollywood'daki Sunset Bulvarı'nda alkollü araç kullanırken yakalanmış, yargılama sonucu 3 yıl gözetim altında tutulmak üzere şartlı olarak tahliye edilmiş, alkol tedavisi görmesine karar verilmiş ve bin 500 dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Ancak Hilton, şartlı tahliye kararından sonra ilk kez 15 ocak, ikinci kez de 25 şubatta olmak üzere iki kez, geçici olarak iptal edilmiş ehliyetle araç kullanırken yakalandı. Paris Hilton, 15 ocakta yakalandığında, kendisine ehliyetinin geçici süreyle iptal edildiğini bildiren bir belgeyi de imzalamıştı.

Hilton'un ilk karar gereğince 12 şubatta başlaması gereken alkol eğitimi programına, 17 nisan itibariyle başlamadığı da belirtildi.

(AA)