kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ünlü sanatçı, oğlunun durumu nedeniyle hayli üzgün.

Nükhet Duru'nun oğluna dava açıldı

Orhan YURTSEVER / MERKEZ
Polisin Elmas Operasyonu'nda gözaltına aldığı şüphelilerden biri olan Nükhet Duru'nun oğlu Cem Masis hakkında, uyuşturucu kullanmak ve satın almak suçlarından iki yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı..
Sanatçı Nükhet Duru ve Eskidji'nin sahibi Dikran Masis'in oğlu Cem Masis hakkında, 'uyuşturucu kullanmak' ve 'kullanmak amacıyla uyuşturucu madde satın almak' suçlarından dava açıldı. Polisin 19 Aralık 2006'ta düzenlediği 'Elmas Operasyonu' kapsamında, uyuşturucu satıcılarını telefonla arayarak uyuşturucu istediği iddiasıyla gözaltına alınan 19 yaşındaki Masis'in 2 yıla kadar hapsi istendi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, soruşturmaları tamamlanan Cem Masis'in de dahil olduğu şüphelinin teknik takibi sırasında cep telefonları ile bu kişileri aradıklarının belirlendiği anlatıldı.

'SADECE MERAK ETTİM' DEDİ

"Uyuşturucu kullanmak" ve "kullanmak amacıyla uyuşturucu madde satın almak" suçlarından TCK'nın 191/1-2 maddesi gereğince 1 yıldan 2 yıla kadar hapisleri istenen şüphelilerin yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanılacak. Cem Masis gözaltına alındığı 22 Aralık 2006 günü avukatı nezaretinde polise verdiği ifadede, Hasan Yeşiller ve "Abla" olarak tanıdığı eşi Nevra Yeşiller'den 4-5 kez 50 YTL'lik esrar aldığını, ancak uyuşturucu bağımlısı olmadığı sadece merak ettiği için kullandığını söylemişti. Cem Masis olayın basında yer almasının ardından babası Dikran Masis tarafından Kanada'daki bir okula yazdırılmıştı. Zor günler yaşayan annesi Nükhet Duru ise olay patlak verdiğinde , "Cem'e uyuşturucu tahlili yaptırdık. Temiz çıktı. Bizim çocuğumuz oldukları için bu bedeli ödemeleri çok ağır değil mi?" şeklinde konuşmuştu.
Haberin fotoğrafları