kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Eşine dayak atan doktora bar yasak

Hâkim, alkollü geldiği evde karısının burnunu kıran doktorun 10 ay hapis cezasını, bu sürede alkol satılan yere gitmeme cezasına çevirdi..
Kocaeli'nde karısını döverek burnunu kıran doktora, mahkeme tarafından "alkollü yerlere gitmeme'' cezası verildi. Derince ilçesinde oturan doktor K.İ., geçen yılın mart ayında evde alkol aldığı sırada eşi ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine K.İ., eşi M.G.İ.'yi darp etti. Burnu kırılan M.G.İ.'nin şikâyetçi olması üzerine Kocaeli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan doktor, evde alkol alırken eşi ile tartıştıklarını, tokat attığı eşinin burnunun kırıldığını belirterek, hakkındaki suçlamaları kabul etti.

DAVADAN VAZGEÇTİ
Müştekinin davasından vazgeçmesi üzerine Eylül ayındaki duruşmada mahkeme, evlilik birliğinin daha fazla sarsılmamasını göz önünde bulundurarak doktor K.İ.'ye, 10 ay hapis cezası yerine seçenek yaptırım uygulayarak, 5237 Sayılı TCK'nın 50/f-d maddesi uyarınca takdiren cezanın bir katı 10 ay süre ile alkol satışı ve servisi yapan ve alkollü içki kullanılan yerlere gitmeme cezası verdi.

TAKİP EDİLECEK
Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şubesi Müdürlüğü'ndeki görevliler tarafından sürekli takip edilen Doktor K.İ.'nin "Alkollü içki kullanılan yerlere gitmeme' cezası, temmuz ayında sona erecek.