kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
TANIKLAR: 'SAÇLARINI KOPARDI'... Son duruşmaya katılan iki tanık, hâkim Murat Yıldız'ın evlilik süresi içinde Derya Kıyançiçek Yıldız'a şiddet uyguladığı ve saçlarını kopardığını ileri sürdü.

Chat'le evlenen hâkime, cepten hakaret davası

Nazan ERDEM / MERKEZ
İnternette tanıştığı Derya Kıyançiçek ile evlendikten 18 gün sonra boşanma davası açan genç hâkimin 30 aya kadar hapsi istendi. Sebep ise, eşine attığı hakaret dolu mesajlar..
Adanalı Derya Kıyançiçek ile internette chat yaparken tanışıp, evlendikten 18 gün sonra boşanmak için mahkemeye başvuran hâkim Murat Yıldız (37) hakkında eşine telefonda mesaj ile hakaret ettiği iddiasıyla bir yıldan 30 aya kadar hapis istemi ile dava açıldı. Derya Kıyançiçek Yıldız'ın (25) suç duyurusunu değerlendiren Cumhuriyet Savcısı, hâkim Murat Yıldız hakkında "hakaret" suçundan bir yıldan 30 aya kadar hapis istemi ile Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Cumhuriyet Savcısı, karşılıklı boşanma davası açan çiftlerden Derya Kıyançiçek Yıldız'ın suç duyurusu üzerine hazırladığı iddianamede, Murat Yıldız'ın cep telefonundan "Senin evin yok, üç kağıtçı, fırsatçı, iftiracı, ruh hastası, insan bile olamazsın, ciğeri beş para etmez, ayak takımı, pislik, yaratık, bana mesaj atma bir daha asla, utanmaz yüzsüz, yazma bana artık, sıktın seni istemiyorum, dünyada son kadın olsan da istemem, uzak dur" diye attığı mesajları delil gösterdi. Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması talep edilen hâkim hakkında tehdit ve cinsel saldırı iddialarından ise takipsizlik kararı verildi.

'FOTOĞRAFTAKİ KIZ BU DEĞİL'
Muş'un Malazgirt ilçesinde hâkim olan Murat Yıldız, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Teknik Ressamlık Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Derya Kıyançiçek ile internette tanışıp, 2 Kasım 2006 tarihinde evlendi. Ancak Murat Yıldız internette kendisine gönderilen fotoğraf ile evlendiği kişinin aynı olmadığını, eşinin tavırları ve vücudundaki deformasyonu gerekçe göstererek boşanma davası açtı. 24 bin YTL de maddi ve manevi tazminat isteyen genç hâkim daha sonra davasından vazgeçti. Derya Kıyançiçek Yıldız'ın açtığı 77 bin YTL'lik tazminat ve nafaka davası devam ediyor.