kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Tahran'a acil iniş İsrailliyi korkuttu

DIŞ HABERLER
THY uçağındaki İsrailli, Tahran'a acil iniş haberini duyunca korkup, pilota "Beni indirmeyin" dedi. Ancak İran polisi İsrailliye yardımcı oldu, hatta hediye bile verdi..
Geçtiğimiz cuma akşamı İstanbul'dan Hindistan'ın Mumbai kentine gitmek üzere havalanan ancak İran'ın başkenti Tahran'a acil iniş yapan THY uçağında ilginç bir olay yaşandı. İsrailli bilim adamı Benny Medvedev, 123 yolcu taşıyan Airbus A310 tipi uçağın kalkıştan 2.5 saat sonra, teknik arıza nedeniyle İran'a ineceğini öğrenince bir anda paniğe kapıldı. İsrail'le diplomatik ilişkisi bulunmayan İran güvenlik güçlerinin kendisini tutuklayacağını düşünen Medvedev, pilotuna kendisini aprona indirmemesi konusunda ricada bulundu. Ancak pilot, kendisine diğer yolculardan farklı davranamayacağını belirterek, yerinde kalmasını istedi. Bir süre sonra uçağa giren İran güvenlik güçleri İsraillinin yanına gelip, "İsrailli olduğunu biliyoruz. Ama endişelenmene gerek yok. Bir ihtiyacın varsa yardım etmeye hazırız" deyince, Medvedev de korkularının boş olduğunu anlayıp rahatladı.

HEDİYE MÜZİK KUTUSU
İsrailli bilim adamının, dizüstü bilgisayarının internet bağlantısını kullanarak, yakınlarına güvende olduğuna dair haber vermesine izin verildi. Çalıştığı kurumun patronları da İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile temasa geçti ve bilgi verdi. Birkaç saat sonra tekrar havalanan uçak, 40 dakika sonra bu kez başka bir arıza nedeniyle kalktığı alana ikinci kez indi. Diğer yolcular ve Benny Medvedev geceyi Tahran Havaalanı'nın özel bekleme salonlarında geçirdi. "Bir an öleceğimi zannettim" diyen Medvedev, İsrail'in Yedioth Ahronot gazetesine yaptığı açıklamada, "Güvenlik görevlileri bana çok iyi davrandı. Hatta tahta bir müzik kutusu hediye etti. Bana, İran'ı gezmem için davette bulundular. Ben de onları davet ettim" diye konuştu.