kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Baba Nevzat Uysal çaresiz

Sosyal güvencesi yok diye bebeğinin kalbi duracak

Deniz DERİN / MERKEZ
Avcılar'da özel bir hastanede kalp damarları tıkalı olarak doğan ve acil müdahale edilmesi gereken 6 günlük bebek ölümle pençeleşiyor Doğumun gerçekleştiği hastanede kalp ünitesi olmadığı için sevk edilen bebeği hastaneler sosyal güvencesi olmadığı için kabul etmiyor..
Doğuştan kalp damarları tıkalı olarak Avcılar'daki bir özel hastanede dünyaya gelen 6 günlük erkek bebek, daha şimdiden Türkiye'nin zorlu bürokrasisiyle mücadeleye başladı. Kalp ünitesi bulunmayan özel hastanenin 'acil ameliyat' diyerek sevk ettiği, henüz ismi bile konulmayan minik bebek, götürüldüğü Samatya İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Cerrahpaşa Hastaneleri'ne babasının sosyal güvencesi olmadığı için kabul edilmedi. Gittiği her hastaneden olumsuz yanıt alan çaresiz baba Nevzat Uysal, son olarak Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne geldi.

EVLATLIK VERMEYE RAZI
Hastanede kalp cerrahisi bulunmadığı için buraya da kabul edilmeyen Uysal, son çare olarak çocuğunu 4 çocuk babası SSK'lı bir arkadaşı Mehmet Karaca'ya evlatlık vermek istedi. Evlatlık işlemleri için bürokrasiye takılan Uysal, bebeğiyle birlikte Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde uzun süre bekledi. Ambulanstaki bir kuvözde bekleyen ve kendisini ameliyat edecek bir hastane bulunamayan bebeğin babası Uysal, "İşsizim. Hiçbir hastane sosyal güvencem olmadığı için çocuğumu kabul etmedi. Evlatlık vereyim dedim o da olmadı. Sadece Çapa Tıp Fakültesi'nden bir doktor ameliyatı 10 bin YTL'ye yapabileceğini, daha sonra yeşil kart çıkarttırıp paramı geri alabileceğimi söyledi. Sağlık Bakanlığı'na sesleniyorum. Devletin kapıları açık demişlerdi. Ama görüyoruz ki kapalı" dedi. Nevzat Uysal çocuğunu ameliyat ettirecek bir hastane bulamayınca doğumun gerçekleştiği hastaneye geri döndü. Özel hastane ise günlük 600 YTL fatura kestiği babaya senet imzalattırdı.