kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Basında Galatasaray yorumları

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda Antalyaspor ile 1-1 berabere kalarak Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi umutlarını mucizelere bıraktı. Maç sonunda taraftarlar, Sarı-kırmızılı yönetimi istifaya davet ederken eleştiri okları teknik direktör Gerets'e yöneldi. Maçla ilgili yazar yorumları şöyle;

EMRAH KAYALIOĞLU: MİRASYEDİLER (SABAH)

G.Saray, Şampiyonlar Ligi umudu anlamı taşıyan maçta o kadar güçsüz, o kadar beceriksizdi ki, son saniyelerde Necati ile ayaklarına gelen şansı da kullanamadılar. Bu takımda geçmişlerinin mirasını yiyen çok futbolcu var. Yeni sezonda yönetim takımda mutlaka büyük bir operasyon yapacak. Ama bir nokta daha var. Futbolcu kötü oynayabilir. Ancak dün başta Hakan Şükür ve Orhan Ak olmak üzere fiziki açıdan müthiş güçsüz o kadar çok futbolcu vardı ki G.Saray'da.. Bu takım fiziksel açıdan İtalyan kondisyoner Giovanni'den kalan mirasını tamamen tüketmiş durumda. Bu sezonki kötü sonucun en önemli nedenlerinden biri de budur.

LEVENT TÜZEMEN: KISMETİ TEPTİLER (SABAH)

Rahmetli İsmet İnönü'ye, "Paşam hiç hata yaptınız mı?" diye sormuşlar. İnönü de, "Çok hata yaptım ama aynı hatayı iki kez yapmadım" şeklinde cevap vermiş.
Bu sezon için kadro seçimleriyle ilgili Gerets'e aynı soruyu sorsalar ne cevap verir acaba? Bana göre Gerets'in bu yıl en büyük defosu tercih ettiği kadrolardı. Aynı hataları yapmakta ısrar ederken hatalardan ders çıkarmadı.
Gerets iyi bir çalıştırıcıymış... Bunu ben değil futbolcular söylüyor . Ama kadro yaparken rakibe göre düşünmüyor. Önce hatayı yapıyor, sonra kulübedekilerle düzeltmeye çalışıyor. Tutarsa kazanıyor .

AZİZ ÜSTEL: GERETS KLASİĞİ (FOTOMAÇ)

G.Saray'ın bu yıl ligdeki durumunu anlamak için Antalya maçına bakmak yeterli. Bence Yılmaz Vural, Gerets'ten beş kat daha iyi bir hoca. Gerets, geçen hafta sahanın en iyisi olduğunu herkesin kabul ettiği Song'u yine kulübeye çekti. Sağ bekte Sabri, solda Orhan Ak, Sabri'nin önünde ise Mehmet Güven oynuyor. Bu nasıl bir oyun düzenidir, nasıl bir mantıktır bilen varsa çıkıp anlatsın.

... Dün büyük olasılıkla G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi hayali de Ali Sami Yen'in çimlerine gömüldü. Aslında bitime bir kaç hafta kala, güle oynaya şampiyonluk ilan edilebilirdi. Ama yönetim ve Gerets el ele vererek G.Saray'ın köküne baltayı vurdular da vurdular. İnsanın içi sızlıyor...

AYHAN AKBİN: NORMAL SONUÇ! (TAKVİM)

... Bu kadar futbolcunun iyi oynamadığı bir maçı Galatasaray kaybetmediyse çok şanslı olduğundan. Galatasaray takımının gerçekten köklü bir değişikliğe ihtiyacı var. Bu takıma en az 10 oynayacak oyuncu alınmalı. (Buna yabancılar dahil) Oyuncu seçimlerinde sıfır hata yapılmalı ki Galatasaray ve Galatasaraylılar ileriye umutla bakabilsin. Bu takımın, 2. olsa bile bu oyuncularla Şampiyonlar Ligi'ne katılması çok zor, hatta imkansız.

İLKER YASİN: UEFA'YA RAZI... (HÜRRİYET)

Yılmaz Vural'ın Antalyaspor'u ligin kollektif futbolu iyi oynayan ekiplerinden biri. Savunmanın iki kenarında Uğur ve Şenol, orta alanda Ali Bilgin ve Suazo etkili isimler. Ama temelde bir takım oyunu söz konusu. Galatasaray, bu ekip oyununu çözebilecek ne bireysel yeteneklere ne de onlarla boy ölçüşecek kollektif futbol şuuruna sahipti. En önemlisi Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nin çoktan unutmuş, UEFA Kupası'na razı bir takım görüntüsündeydi. Hedefi Gerets, böyle belirlemişti. Bana bir şampiyonluk, bir UEFA Kupası'na katılma yeter.

KANAT ATKAYA: SOĞUK SU İÇİN (HÜRRİYET)

Galatasaray cephesinde "Aramızda hala şampiyonluk hesabı yapan varsa, gidip bir yüzlerini yıkasınlar, bir bardak da soğuk su içsinler üstüne" şeklinde de algılanabilecek maçın tek rengi Yılmaz Vural'dı. Maçı bırakıp Yılmaz Hoca'nın kulübedeki performansını seyretmek daha heyecan verici ve daha eğlenceliydi açıkçası.

"Fenerbahçe maçı da olmasa al çantayı şimdiden tatile çık!" ruh haliyle herkese iyi günler dilerim. Ne beter sezonmuş yahu!

RIDVAN DİLMEN: DERBİ ETKİLEDİ (MİLLİYET)

Böylesine dengeli oynayan bir takıma karşı geriye düşünce Galatasaray topu sürekli şişirmeye başladı. Bunların çoğunu da Antalya'nın uzun stoperleri rahatlıkla karşıladılar. Dönen topları da Antalya orta sahası toplayınca Galatasaray o bildiğimiz baskıyı rakibine karşı bir türlü kuramadı.
Bir kez daha altını çizmekte yarar var, bir gün önce derbiyi Fenerbahçe'nin kazanması Galatasaray takımının bütün gardını düşürmüş. Çabaları sadece Şampiyonlar Ligi içindi. O da galibiyet için yeterli olamadı.
Hakem Yunus Yıldırım'ı beğendim. İyi bir maç yönetti.

AHMET ÇAKIR: CİM BOM, ANTALYA KAYASINA ÇARPTI (ZAMAN)

... Aslında bu maç, bir gün önceki Beşiktaş-F.Bahçe karşılaşmasıyla hayret edilecek benzerlikler gösteriyordu. O kadar ki G.Saray, golü bile aynı dakikada yedi. İkinci yarının büyük bölümünde tek kale oynadı. Bu maçtan tek farkı, Antalyaspor kalecisinin elinden kaçırdığı topu Song'un ağlara göndermeyi becermesiydi. Böylece Sarı-Kırmızılı takım, kendisini belki de şampiyonluktan eden Kayseri Erciyes yenilgisinden sonra ikinci bir fiyaskodan kurtulmuş oldu. Tabii buna ne kadar kurtulmak denebilirse...

OSMAN TAMBURACI: HAY ÖMRÜNE BEREKET SONG (YENİ ŞAFAK)

Orhan, ofsaytı bozan, Ahmet Dursun golü atan. İlk yarının, belki de bütün maçın özeti bu. Ötesinde G.Saray tam bir hazan yaprağı... Defansı kağıt helvası, forveti şeker helvası ve bu takım hâlâ şampiyonluk ümidi taşıyor. Çıkmayan candan ümit kesilmez ki... Ama nasıl olacak?...

... G.Saray oyun tututaramadı mı felaket! Bir de Hakan oyuna girdi takım ileride kümelendi. Üç forvet, Ayhan da diplerinde, Mehmet Güven de sağdan atağa katılıyor takımın çivisi çıkıyor. Takımı atağa kaldıran yok! İliç oyuna girdi etki arttı ama stres de gırtlağa dayandı. Gol geldi gelecek derken onca forvetin arasından kornerden gelen topu kaleci elinden kaçırınca Song içeri attı da birlik beraberlik geldi. Bu sonucun günahı Song'u oynatmayan boynuna!

TURGAY ŞEREN: GERETS'TEN NE BEKLİYORDUNUZ! (AKŞAM)

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı mağlup edince, bana göre şampiyonluk kapılarını ardına kadar açtı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 8 puan fark var. Ben, gerçeği söylemek isterim. Dünkü maçı, Ali Sami Yen'den ve televizyondan izleyenler bana söylesin bakalım; Galatasaray futbol adına ortaya ne koydu...
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 31 18 9 4 58 27 63
2 Beşiktaş 31 17 7 7 41 25 58
3 Galatasaray 31 15 10 6 56 32 55
Tümünü göster...
4 Kayseri 31 12 12 7 49 39 48
5 Trabzon 31 14 6 11 48 39 48
6 Ankaraspor 31 9 16 6 39 34 43
7 Konya 31 11 9 11 41 41 42
8 Sivasspor 31 12 5 14 34 41 41
9 V.Manisa 31 11 7 13 41 44 40
10 G.Birliği 31 11 6 14 37 40 39
11 Ankaragücü 31 10 9 12 29 32 39
12 Bursa 31 10 9 12 30 39 39
13 Antalya 31 8 14 9 31 32 38
14 Ç.Rize 31 10 6 15 31 37 36
15 Denizli 31 8 12 11 30 38 36
16 Gaziantep 31 9 9 13 27 38 36
17 K.Erciyes 31 8 9 14 26 46 33
18 Sakarya 31 4 9 18 23 47 21
Haftanın Maçları
31. Hafta
 Trabzon 2  
  Sivasspor 0  
 Denizli 0  
  Bursa 0  
 Konya 2  
  G.Birliği 1  
 Ankaragücü 1  
  Sakarya 0  
 K.Erciyes 1  
  Ç.Rize 1  
 Gaziantep 0  
  Ankaraspor 2  
 V.Manisa 1  
  Kayseri 0  
 Beşiktaş 0  
  Fenerbahçe 1  
 Galatasaray 1  
  Antalya 1  
Haftanın Maçları
32. Hafta
 G.Birliği Ç.Rize  
 Ankaraspor Denizli  
 Fenerbahçe Trabzon  
 Sivasspor Galatasaray  
 Sakarya K.Erciyes  
 Konya V.Manisa  
 Bursa Beşiktaş  
 Antalya Ankaragücü  
 Kayseri Gaziantep