kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Borsa yüzde 0,31 düştü

Yeni Haber
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi, ikinci seansta 388,46 puan azalarak 44.681,09 puandan kapandı.

Hisse senetleri ikinci seansta ortalama yüzde 0,86 değer kaybetti. İlk seanstaki 251,50 puanlık artış dikkate alındığında, Borsa endeksi günün tamamında 136,96 puan geriledi. Hisse senetlerinin günlük ortalama değer kaybı yüzde 0,31 oldu.

PİYASALAR SİYASETTE YAŞANAN GELİŞMELERİ TAKİP EDECEK


A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, yaptığı değerlendirmede, geçen hafta Halk Bankası'nın halka arzında gelen taleplerin gayet iyi olduğunu, bunun siyasette yaşanan gelişmelerin piyasalarda çok fazla önemsenmediğini gösterdiğini savundu.

Siyasetteki gelişmelerin şu an piyasalarda çok fazla fiyatlanmadığını ifade eden Salar, yatırımcının orta vadeli bakışını değiştirmediğini, yabancıların da Türkiye'ye olan ilgilerinin azalmadığını söyledi.

''Türkiye'nin şu anda makro ekonomik herhangi bir sorunu yok'' diyen Salar, ekonomik verilerin gayet iyi olduğunu, siyasetteki belirsizliğin ortadan kalkmasıyla da taşların yerine oturacağını vurguladı.

Yurt dışında bu hafta çok fazla belirleyici gelişme olmadığını dile getiren Salar, dışarıda gelinen noktanın, tarihi yüksek seviyeler olduğuna dikkat çekti.Salar, dışarıda bir realizasyon beklenebileceğini, bu nedenle içeride bir risk oluşturmamak gerektiğini, siyasetteki gelişmelerin bir an önce netleşmesinin iyi olacağını vurguladı.

Fransa'daki seçim sonuçlarına da değinen Salar, sonuçların orta ve uzun vadede Türkiye için önemli olduğunu belirtti.

Salar, başkanlık seçiminin galibi Nicolas Sarkozy'nin radikal açıklamalarının, zaman içinde Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerde sorun yaratabileceğini, bunun da AB ile ilişkiler açısından önem taşıdığını anlattı.

(AA)