kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
‘Yabancıyı miting değil 1 Mayıs etkiledi’ Türkiye’nin adının son günlerde dış basında sürekli geçtiğini vurgulayan Etikmen, "Mitingler ve süreç, olumsuz bir etki yaratmadı. Örneğin 1 Mayıs’ın görüntüleri yabancı turist üzerinde daha çok etkili oldu" dedi.

Turlar 22 Temmuz'da boş

Meltem ERSOY / EKONOMİ
Erken seçim tarihi olan 22 Temmuz turizmin en canlı olduğu döneme denk gelince, yerli turisti hedefleyen şirketler paket turlarını bu tarihi boşta bırakacak şekilde ayarlıyor..
Erken seçim tarihi olarak belirlenen 22 Temmuz turizm sektörünün de en canlı olduğu döneme denk gelince, turizmciler paket turlar için tarih ayarlamaları yapmaya başladı. Buna göre, turlar, 22 Temmuz'un öncesi veya sonrasında başlayacak ya da bitecek. Turist hedefinin tutturulmasından yana bir endişesi olmayan turizm sektörü, yabancı turistin seçim ortamından hiç etkilenmeyeceğini, yerli turistin ise sadece zaman ayarlaması yapacağını söylüyor.

"PAZARTESİYE ERTELERİZ"
Konuyla ilgili görüştüğümüz Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İkinci Başkanı Rıza Etikmen, şu ana kadar yaşanan süreçten turizm sektörünün yara almasının söz konusu olacağına inanmadıklarını belirterek, "Hele yabancı turisti hiç etkilemez, şu ana kadar böyle bir sinyal almadık. Yerli turist de o hafta tatile çıkacağına bir sonraki hafta çıkar. Zaten biz de o pazar günü olan gidişleri pazartesiye erteleriz" dedi. Setur Satış Pazarlama Müdürü Gökhan Dedeoğlu, tur planlamalarında bir iptalin söz konusu olmadığını belirterek, seçim tarihini kapsam dışında bırakacak şekilde 1-2 günlük ayarlamalar yapacaklarını söyledi. Yerli turistin zaten erken rezervasyona çok ilgi göstermediğini vurgulayan Dedeoğlu, "Yerli turiste yönelik ayarlamayı zamanı gelince yaparız. Şu an yabancı turistlerle ilgili rezervasyonlar yoğunlukta. O nedenle ciddi bir sorun yaşamıyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları